Vakantiehuis in Žabljak

Montenegro is een geweldig vakantieland met een adembenemende kustlijn en een ongerept bergachtig binnenland. Een uitstekend startpunt voor een vakantie in de oogstrelende Montenegrijnse natuur is Žabljak, de hoogst gelegen gemeente van het land. Hier staat je een onvergetelijke vakantie vol spannende activiteiten en natuurlijke hoogtepunten te wachten. Geniet van rust en stilte, zoek het avontuur op en beleef onvergetelijke momenten met je reisgenoten. Wij vertellen je meer over deze bijzondere streek in Montenegro en wat je mag verwachten wanneer je in een vakantiehuis in Žabljak verblijft.

Durmitor nationaal park bergen

Meer over Žabljak

Žabljak ligt op 1452 meter boven de zeespiegel en is daarmee de hoogstgelegen gemeente van Montenegro. Het stadje wordt omgeven door de imposante pieken van het Durmitormassief en wordt dan ook gezien als de toegangspoort tot het Nationaal Park Durmitor. Met een vakantiehuis in Žabljak ontdek je de oogverblindend mooie natuur van Montenegro. Ervaar de rustieke charme van deze bergachtige streek en geniet van het eenvoudige leven. Žabljak is vooral bekend als wintersportbestemming, maar ook tijdens de zomermaanden valt er heel wat te beleven. En door de nabijheid van buurlanden Bosnië en Herzegovina en Servië kom je - naast de Montenegrijnse - ook met de Bosnische en Servische cultuur in contact.

Hoofdstad Podgorica

Nationaal Park Durmitor

Het Nationaal Park Durmitor werd in 1952 opgericht om de bijzondere natuur van het Durmitormassief, de kloof van de rivier de Tara en het Komarnicaplateau te beschermen. De omgeving rond je vakantiehuis in Žabljak wordt gekenmerkt door majestueuze bergtoppen van meer dan 2200 meter hoog, diepe kloven, bergweides, ongerepte bossen en glaciale bergmeren. In alle rust ontdek je tijdens aangename tochten de hoogtepunten van het park. Vanop de Djurdjevica Tara-brug heb je een fabuleus uitzicht op de Tarakloof, de diepste kloof van Europa en de tweede diepste ter wereld na de Grand Canyon. Of wat denk je van een picknick in de idyllische omgeving van het Zwarte Meer (Montenegrijns: Crno jezero)? Fanatieke wandelaars kunnen zich dan weer testen op de klim richting de top van Bobotov Kuk, de hoogste berg van het Durmitormassief.

Op avontuur in de Montenegrijnse natuur

Een vakantiehuis in Montenegro is niet alleen de perfecte plek om helemaal tot rust te komen, maar ook om het avontuur op te zoeken. Je wandelschoenen, mountainbike of klimuitrusting komen goed van pas om de omliggende bergen, bossen of weides te verkennen, en de lokale fauna en flora van dichtbij te bewonderen. Waterpret is dan weer gegarandeerd tijdens een rafttocht in de spectaculaire Tarakloof. Wie het liever droog houdt, kan de diepste kloof van Europa van bovenaf verkennen via een tokkelbaan. Het gevoel wanneer je boven deze indrukwekkende kloof hangt, valt met geen woorden te omschrijven!

Bezienswaardigheden in de omgeving van je vakantiewoning

Naast fenomenale natuurpracht liggen er ook enkele fascinerende bezienswaardigheden in de buurt van je vakantiehuis in Žabljak. De necropolis van Bare Zugica, de overblijfselen van de middeleeuwse stad Pirlitor en de grot van Tito zijn historische hoogtepunten die je moet zien. Daarnaast behoort ook een daguitstap naar Nikšić, hoofdstad Podgorica of zelfs de kust tot de mogelijkheden dankzij de bescheiden omvang van Montenegro.

Huur een vakantiehuis in Žabljak

In een vakantiehuis in Žabljak gaat een wondere wereld voor je open! In deze regio liggen talloze mogelijkheden om zowel heerlijk tot rust te komen als onvergetelijke avonturen te beleven. De bergen van het Durmitormassief, de Tarakloof en het Zwarte Meer zijn hoogtepunten van de Montenegrijnse natuur die je lang zullen bijblijven. Onze zorgvuldig geselecteerde vakantiehuizen in Žabljak zijn het perfecte toevluchtsoord om na een dagtocht tot rust te komen met het hele gezin en te genieten van een heerlijke maaltijd. Onze vakantiewoningen hebben bovendien een gezellig interieur en beschikken over de nodige voorzieningen voor een comfortabele, zorgeloze vakantie. Vanop het terras neem je het geweldige uitzicht op de adembenemende omgeving in je op en vul je je longen met verse berglucht. Huur een vakantiehuis in Žabljak en trek eropuit in Montenegro!