Vakantiehuizen aan de Kvarner baai

De Kvarner baai presenteert zich met hoge bergen, oogstrelende eilandjes, het schitterende kustlandschap en niet in de laatste plaats de vele nationale parken en natuurgebieden. Deze interessante vakantieregio is een bezoek met een vakantiehuis met zwembad meer dan waard. Een zacht klimaat, de stralende zon, het rustig eilandleven, de adembenemende bezienswaardige historische steden, mediterrane lekkernijen en de hoge bergen en nationale parken voor de wandelliefhebbers: het zijn de hoogtepunten van een vakantie in een vakantiehuis aan de Kvarner baai.

Foss ved Plitvitzer-innsjøene

Populaire vakantiehuizen - Kvarner Baai

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Kvarner Baai

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Kvarner Baai

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Kvarner Baai

Loading...

Ideaal voor cultuur- en natuurliefhebbers

De Kvarner baai heeft de cultuur- en natuurliefhebbers veel te bieden. In het Noorden schittert de gebiedsregio Gorski Kotar met verschillende hoogtepunten en in het Zuiden vind je het Velebit gebergte. De Kvarner baai is als zeilgebied erg geliefd en de uitnodigende stranden en verlaten baaien bieden je zowel ontspanning als rust. Grote aantrekkingskracht hebben de verschillende eilanden bij de Kvarner baai, zoals het grote eiland Krk oen de eilanden Cres, Prag of Rab met één van de mooiste havensteden.

De Kvarner regio is niet alleen aantrekkelijk voor de strandliefhebber of de zeiler maar ook de skiliefhebber kan hier terecht. In het grote skigebied Gorski Kotar gebergte, ten noordoosten van Rijeka, kun je van de natuur genieten, skiën en schaatsen. De bevolking van de Kvarner baai staat bekend om hun vrolijke en opgewekte karakter. Niet voor niets is hier het Kroatisch Carnaval ontstaan. In Senj kun je kennismaken met o.a. het middeleeuwse spel Senjska Alka, wat het eerste weekend van augustus plaats vind. Hierbij worden de traditionele optochten afgesloten met traditionele feesten. De diepblauwe zee en de bergen op de achtergrond maken de Kvarner regio uitzonderlijk.

Maak een wandeling vanaf je verblijf in een vakantiehuis aan de Kvarner baai

Met bergen, eilanden, het kustlandschap en niet in de laatste plaats de vele nationale parken en natuurgebieden presenteert de Kvarner baai in Kroatië zich. Deze interessante vakantieregio is een bezoek meer dan waard. Een mild klimaat, verwennerij door de zon, rustig eilandleven, prachtige bezienswaardige historische steden, mediterrane lekkernijen en de bergen en nationale parken voor de wandelliefhebbers: het zijn de hoogtepunten van een vakantie in de Kvarner baai. De Kvarner baai is net zo geliefd bij de zeil- en strandliefhebbers als degenen die hun ontspanning en rust zoeken in de stille baaien. Bovendien lokken de nationale parken Nordvelebit, Risnjak en het unieke Plitvice-meer (Plitvička jezera) natuurliefhebbers en wandelaars. Kom volledig tot rust en ontspan met een vakantiehuis in Kroatië.

Wintersport

Maar niet alleen in de zomer komen de vakantiegangers hier aan hun trekken. Het uitgebreide skigebied in het berggebied Gorski Kotar, ten noordoosten van Rijeka, biedt de wintersportliefhebbers een unieke natuurbelevenis. Skiën met een schitterend uitzicht op de zee. Het vakantiehuis aan de Kvarner baai biedt hierbij altijd het ideale uitgangspunt voor je vakantie.

De eilanden

De schoonheid van de Kvarner eilanden vragen erom nader voorgesteld te worden. Het eiland Krk is de grootste en meestbezocht Kroatische eiland. De populairste reisdoelen zijn Krk en Baška, waar zich de mooiste zandstranden bevinden. Bijzonder interessant op het eiland Cres is het zoetwatermeer Vransko jezero. Op het eiland Lošinj bevindt zich een kuuroord. Tevens ligt daar het eerste reservaat voor dolfijnen. Rab is een eiland met twee gezichten: het grauwe, kale oosten en het weelderige groene westen. Maar Rab verrast je met veel zon, zuivere lucht en betoverende geuren van salie en lavendel. Het eiland Pag is bekend van de kaas, gemaakt van schapenmelk, en met de hand gemaakte kanten kleedjes.

De kust, eilanden en bergen!

De kuststreek, waar de dynamische toeristenplaatsjes zich aaneenrijgen, wordt meestal onderverdeeld in de Opatija Rivièra, de Crikvenica Rivièra, de stad Rijeka en de kust van Senj. De Opatija Rivièra omvat naast de stad Opatija een keten van toeristische plaatsjes, zoals bijvoorbeeld Lovran, het rustige Mošćenička Draga, het prachtige Ika en het heuvelachtige Matulji. De stad Rijeka is de grootste havenstad van de regio. De 28 kilometer lange Crikvenica Rivière biedt naast prachtige stadjes Dramalj, Selce en Jadranovo goede zand- en kiezelstranden, die uitnodigen tot zonnen en baden. Nergens liggen de bergen zo dicht aan de kust als bij Senj.