Vakantiehuis Istrië - voor een onvergetelijke vakantie

Istrië is het gedeelte van Kroatië dat het meest ingespeeld is op het toerisme. Als grootste schiereiland aan de Adriatische kust beschikt Istrië over het met bos bedekte Ucka gebergte (de hoogste top is 1396m.), bergen, dalen, kleine stadjes en een prachtig landschap, vergelijkbaar met Toscane en de Provence. Je vakantiehuis in Istrië is altijd de perfecte uitvalsbasis om dit schitterende gebied te gaan verkennen!

vakantiehuis Istrie

Populaire vakantiehuizen - Istrië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Istrië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Istrië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Istrië

Loading...

Ontdek Istrië

De één na de ander Romeinse Amfitheater vind je schouder aan schouder met prachtige triomfbogen, middeleeuwse basilieken en prachtige muurschilderingen in Istrië. Kleine, romantische stadjes bieden een rijk recreatie- en vrijetijdsaanbod voor jong en oud. Dat is Istrië, de navel van Europa. Verken dit gebied en geniet in volle teugen van deze aparte wereld. In de nabij gelegen bergen zie je nog altijd de nalatingen van de bevolking die hier 7000 jaar geleden heeft gewoond. In de talrijke stadjes kun je de 2000 jarige geschiedenis aan den lijve ondervinden vanuit je vakantiehuis in Istrië. Je vindt hier beeldschone basilieken met gouden mozaïeken, middeleeuwse vestingen, kerken, kathedralen en prachtige gotische en barokke paleizen.

Culinair genieten met een vakantiehuis in Istrië

Beleef de vakantie van je dromen met een vakantiehuis in Kroatië. In Istrië vindt je olijfbomen, vijgen, amandelen en druiven in de talloze vruchtbare dalen. Je treft onder meer nog het Ucka gebergte, kleine beekjes met romantische watervallen, bruggen en heuvels. In de dorpjes vindt je wijnkelders waar je zeker zult genieten van de heerlijke wijnsoorten. Daarnaast mag je ook de culinaire hoogstandjes van deze streek niet missen. De witte truffel van deze streek is wereldberoemd. Dans mee met de traditionele dans ‘Balun’ op de volks- en kerkfeesten. Hier worden de oeroude instrumenten Rozenice, Mih en Dupilce nog gebruikt.