Vakantiehuis in Centraal-Kroatië

Kroatië heeft veel meer te bieden dan haar schitterende kustlijn en talloze eilandjes! Waarom kies je niet voor een vakantiehuis in Centraal-Kroatië, een regio die het magnifieke binnenland van Kroatië beslaat? Historische kastelen, rivieren, heuvels, bergen, watervallen, wijngaarden, archeologische sites, thermale baden, steden en dorpjes vol cultuur… En zo kunnen we blijven doorgaan! Centraal-Kroatië is een streek die het hele gezin enorm zal verrassen met haar gevarieerde aanbod en combinatie van een rijke cultuur en idyllische natuurpracht. Lees verder en laat je inspireren door het authentieke continentale Kroatië!

watervallen in Centraal-Kroatie

Populaire vakantiehuizen - Centraal-Kroatië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Centraal-Kroatië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Centraal-Kroatië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Centraal-Kroatië

Loading...

Bezoek de Plitvice meren

Een van de uithangborden van Kroatië is het Nationaal Park Plitvicemeren, een beschermd natuurpark dat sinds 1979 tot het werelderfgoed van de UNESCO behoort. Zestien meren en negentig watervallen zorgen voor een sprookjeslandschap waar je kinderen met open mond naar zullen staan kijken. De flora en fauna zijn hier heel gevarieerd en omvatten diersoorten als beren, wolven en tal van zeldzame vogels. Je moet je echter geen zorgen maken tijdens je uitstap vanuit je vakantiehuis in Centraal-Kroatië, want het natuurpark is uitermate veilig én kindvriendelijk. Een niet te missen excursie!

de stad Zagreb in Centraal Kroatië

Outdoorplezier

Centraal-Kroatië telt tal van natuurparken en wisselt heuvelachtige en bergachtige landschappen - van de Dinarische Alpen - af met vlakke delen. De regio biedt daardoor tal van mogelijkheden om je met het hele gezin in de natuur te vermaken. Je kan naar hartelust wandelen en mountainbiken en liefhebbers van watersporten kunnen kanoën en raften aan de samenvloeiing van de rivieren Korana en Slunjčica. In Karlovac is zwemmen in de Korana-rivier dan weer een populaire activiteit. Ook een bezoekje aan de watervallen van Rastoke en de grotten van Barać raden we heel erg aan. In een vakantiehuis in Centraal-Kroatië zal je ‘s avonds moe maar voldaan kunnen nakaarten over een leuke dag vol avontuurlijke activiteiten.

vakantiehuis Centraal-Kroatië

Cultuur opsnuiven in Zagreb

De Kroatische hoofdstad Zagreb is een unieke stad om te bezoeken tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Kroatië. De stad heeft een interessante geschiedenis en was tot het begin van de twintigste eeuw in handen van Oostenrijk-Hongarije. Vandaag de dag is het een hotspot die gezien wordt als een van dé Europese cultuursteden bij uitstek. We raden je aan om door de pittoreske binnenstad met haar aantrekkelijke straten te slenteren en de bruisende sfeer in je op te nemen. Je zal geen betere plek vinden om dat te doen dan het Ban Jelačić-plein, hét kloppende hart van de stad. Rond dit plein liggen heel wat terrasjes om iets te drinken en tal van winkels om te shoppen. Vergeet ten slotte zeker niet te stoppen aan de gotische kathedraal die zich in het hoge stadsdeel bevindt en het interessante Archeologisch Museum.

Wat valt er nog te zien tijdens je vakantie in Centraal-Kroatië?

Naast Zagreb vind je in deze regio nog veel meer mooie plaatsen en tal van fascinerende bezienswaardigheden op korte afstand van je vakantiehuis in Centraal-Kroatië. Plekken als Samobor, Varaždin, Čakovec, Karlovac en Osijek mag je zeker aan je lijstje met te-bezoeken-plekken toevoegen. In Centraal-Kroatië vind je bovendien enkele kastelen zoals het prachtig gelegen Trakošćan-kasteel. Of zet koers richting Marija Bistrica, het grootste bedevaartsoord van Kroatië en tevens een populaire toeristische trekpleister. Centraal-Kroatië staat ook bekend om de vele thermale baden en kuuroorden waar je heerlijk tot rust kan komen. Fijnproevers kunnen zich in deze regio helemaal laten gaan, want het Kroatische platteland omvat wijngaarden waaruit uitstekende wijnsoorten, zoals Graševina, voortkomen. Om de wijn aan de bron te proeven, moet je naar Kutjevo gaan, de wijnhoofdstad van Centraal-Kroatië gelegen op de zuidelijke hellingen van de Krndija en de Papuk. De Kroatische wijn gaat perfect samen met de lokale specialiteiten zoals Štrukli (een soort kaasflap), lekkere ham en verschillende heerlijke kaassoorten.

Een authentieke ervaring - vakantiehuis in Centraal-Kroatië

Een vakantiehuis in Centraal-Kroatië is dé perfecte accommodatie om aan je reis door deze intrigerende regio te beginnen. Alle belangrijke bezienswaardigheden liggen vanuit je vakantiehuis binnen handbereik, terwijl je je ook gemakkelijk kan mengen onder de locals. Zo ga je een authentieke vakantie-ervaring tegemoet waarbij je je volledig onderdompelt in de lokale sfeer. Bovendien boek je snel, eenvoudig en voordelig waardoor dat Kroatisch wijntje aan het zwembad van je vakantiehuis nog beter zal smaken. Staan je koffers al klaar?