Vakantiehuis in Agrigento

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Vakantiehuis in Agrigento

Met een vakantiehuis in Agrigento geniet je van een welverdiende vakantie op Sicilië. Agrigento ligt in het zuidwesten van dit eiland op een aantal kilometer van de Middellandse Zeekust. De stad wordt vaak in één adem genoemd met de Valle dei Templi, een archeologische site vol tempels die je moet zien tijdens je vakantie. Het is echter niet al geschiedenis wat de klok slaat in en rond Agrigento. Ook voor stranden en natuurpracht zit je er meer dan goed. Wij vertellen je er alles over!

Ontdek de Valle dei Templi

Dé belangrijkste bezienswaardigheid in de buurt van je vakantiehuis in Agrigento is zonder twijfel de Valle dei Templi, letterlijk vertaald als de Vallei van de Tempels. Deze archeologische site prijkt al sinds 1997 op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een van de hoogtepunten van Sicilië. De schitterende Dorische tempels die je er aantreft, dateren uit de tijd toen de Grieken regeerden in deze streek. Zij stichtten in 581 v.Chr. het toenmalige Akragas, de voorloper van Agrigento.

De Carthagers zouden later grote delen verwoesten, maar enkele tempels bleven wonder boven wonder overeind staan. De best bewaard gebleven tempel is die gewijd aan de godin van de eendracht, Concordia. Hij werd opgetrokken in de vijfde eeuw v.Chr. en deed later ook dienst als kerk. Bezoek in de Valle dei Templi ook de Tombe van Theroon en het Regionaal Archeologisch Museum Pietro Griffo. Vergeet je camera niet op je uitstap, want 's avonds in je vakantiehuis in Agrigento zal je vast en zeker nog eens alles willen bewonderen.

Duik het centrum van Agrigento in

Groot is het middeleeuwse centrum van Agrigento niet, maar het is zeker een bezoek waard vanuit je vakantiehuis op Sicilië. Je ontdekkingstocht voert je onder meer langs de kathedraal en het klooster van Santo Spirito. Bezoek aan het Piazza Sinatra het Teatro Luigi Pirandello en laat je overdonderen door de pracht en praal die je binnenin aantreft. Het theater werd vernoemd naar Luigi Pirandello, een in Agrigento geboren schrijver die in 1934 de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst mocht nemen. En last but not least, voor je terugkeert naar je vakantiehuis in Agrigento, mag je in een lokaal restaurant niet vergeten te genieten van de Siciliaanse keuken.

De volgende dag kan je op avontuur gaan in de omgeving van Agrigento. Sicilië wemelt van de pittoreske steden en dorpen die je een mooi staaltje van de lokale cultuur voorschotelen. Aanraders zijn onder meer de badplaats Scaccia en Caltabellotta, een dorpje dat tegen een berg aan ligt.

Relaxen aan de zuidwestkust van Sicilië

Een vakantiehuis in Italië huren is altijd een goed idee, en dat geldt ook voor een vakantiewoning in Agrigento. Aan de zuidwestkust van Sicilië vind je heel wat schilderachtige plekken om je strandhanddoek neer te leggen en te genieten van een duik in de kristalheldere Middellandse Zee. Prachtige, ongerepte stranden in een adembenemend natuurdecor vind je in het natuurreservaat Torre Salsa. Duikers kunnen hier een fascinerende en heldere onderwaterwereld bewonderen. Andere uitstekende plekken voor ontspanning aan zee zijn het strand van Pergole en het natuurreservaat Punta Bianca.

Als je een vakantiehuis in Agrigento huurt, zal je met je eigen ogen kunnen zien hoe mooi en uniek de kust van Sicilië wel is. Een bijzondere plek vlak bij Agrigento is de Scala dei Turchi (Trap van de Turken). Deze witte rots in Realmonte bestaat uit marna, een mix van klei en kalk. De natuurelementen hebben hier vrij spel, waardoor ze de rots in de loop der tijd hebben kunnen boetseren tot iets wat op een trap lijkt. De naam Trap van de Turken zou zijn oorsprong vinden in Saraceense piraten uit het huidige Turkije. Zij zouden de rots vroeger gebruikt hebben om op het eiland te komen. Rondom de Scala dei Turchi liggen enkele schitterende zandstranden voor een onvergetelijke dag aan de Middellandse Zee.

Een vakantiehuis in Agrigento huren

Neem een kijkje naar ons aanbod vakantiehuizen in Agrigento en kies je favoriete accommodatie. Agrigento is de ideale uitvalsbasis om kennis te maken met de wondermooie zuidwestkust van Sicilië. Relax op magnifieke zandstranden, maak wandelingen langs imposante kliffen en bezoek de Vallei van de Tempels. Op een lokale markt koop je alle verse ingrediënten die je nodig hebt om in de keuken van je vakantiehuis in Agrigento heel wat lekkers in elkaar te knutselen. De volgende ochtend ontbijt je op het zonovergoten terras, nadat je eerst een heerlijke duik genomen hebt in je privézwembad. In een vakantiewoning geniet je samen met je reisgenoten van comfort en privacy in een ongedwongen vakantiesfeer. Huur een vakantiehuis in Agrigento en beleef een bijzonder verblijf op Sicilië!