Vakantiehuis op Sicilië huren

Sicilië (Sicilia) is de zuidelijkste regio van Italië en het grootste eiland in de Middellandse Zee. Sicilië is een eiland vol natuur, kunst en cultuur. Het biedt een weelderige natuur, sprookjesachtige stranden en een indigoblauwe zee, die je verblijf in een vakantiehuis in Italië onvergetelijk maken. Het milde klimaat, de stralende zon en de gastvrijheid van de inwoners maken dit eiland tot een vakantieparadijs, zowel in de zomer als de winter! Ontdek het eiland met een eigen vakantiehuis op Sicilië!

vakantiehuis Sicilie

Populaire vakantiehuizen - Sicilië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Sicilië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Sicilië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Sicilië

Loading...

Silicië: Eiland van grote verscheidenheid

Op Sicilië ligt de nog altijd actieve vulkaan Etna (3340 m), die in de winter verandert in Zuid-Europa’s grootste skigebied. Direct onder de skigebieden liggen de bossen en meren met subtropische vegetaties en sinaasappelplantages. Sicilië is een veelzijdig eiland: slechts weinig vakantiestreken bieden net zoveel afwisseling en kleur als Sicilië!

Sicilië wordt van Calabrië en het vasteland gescheiden door de zeestraat van Messina. De kust is circa 1200 km lang. Tot Sicilië behoren ook de Eolische eilanden (Lipari, Salina, Alicudi, Filicudi, Panarea, Vulcano en Stromboli), de Egadische eilanden (Favignana, Marettimo, Levanzo), de Pelagische eilanden (Lampedusa, Linosa und Lampione), het eiland Ustica in het noorden en Pantelleria in het zuiden.

Voor de fijnproevers

Voor de fijnproevers loont een culinaire eilandtrip: in Palermo moet u absoluut cannoli (deegrol met ricotta-kaas, chocolade en gekonfijte vruchten), cassata (cake met ricotta, chocolade en gekonfijte vruchten) en granité (gemalen ijs met koffie, amandel- of vruchtensiroop) proeven. De streek rond Menfi (westelijke deel) staat bekend om zijn zeer goede wijnen.

Wie zich in het verleden wil verplaatsen, kan de antieke Griekse tempels in Selinunte, Siracusa, Agrigento en Imera, het Grieks-Romeinse theater in Taormina of de vele kathedralen in Palermo bezoeken.