Vakantiehuis in Molise

Molise is een veelal onbekende streek in Zuid-Centraal Italië die pas in 1963 een afzonderlijke regio werd en waar het massatoerisme nog niet ontwikkeld is. Het is de op een na kleinste regio van het land en telt twee provincies: Campobasso en Isernia. Dat staat echter niet in de weg dat je er een uitgebreid aanbod vindt. Prachtige natuur met een kustlijn vol mooie stranden, bergen, heuvels, meren, bossen… De natuur van Molise is het verkennen waard! Tel daar fascinerende steden en dorpen, een rijk erfgoed en een traditionele gastronomie bij op en je weet dat je Molise aan je lijstje met te bezoeken bestemmingen mag toevoegen! Huur een vakantiehuis in Molise en maak kennis met het onbekende Italië!

huizen vlak bij bergen in de winter in Molise

Populaire vakantiehuizen - Molise

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Molise

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Molise

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Molise

Loading...

Natuurschoon

Natuurliefhebbers kunnen zich in de handen wrijven in een vakantiehuis in Molise. De streek grenst aan de Apennijnen en de Adriatische Zee en herbergt een rijke flora en fauna, verschillende beschermde natuurreservaten, zoals het Riserva Naturale Collemeluccio, en mooie bossen, zoals die rond Petacciato. De grootste trekpleister is het bergachtige Parco Nazionale d'Abruzzo, Lazio e Molise, een nationaal park waar wandelaars, mountainbikers en klimmers volop hun ding kunnen doen. Je kan Molise al wandelend ontdekken via tratturi, oude herderspaden die je door het unieke landschap loodsen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om te skiën, met name in de Monti del Matese-bergketen. De twee belangrijkste skiresorts hier zijn Campitello Matese en Capracotta. Ook het Parco delle Morge Cenozoiche del Molise valt aan te raden door de unieke rotsformaties, de mooie dorpjes en de mogelijkheid om te wandelen, fietsen en klimmen.

bezienswaardigheid in Molise

Zoek verkoeling op de stranden

Verkoeling nodig tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Molise? Neem dan een duik in je privézwembad of trek richting de Adriatische kust van Molise waar talloze comfortabele zandstranden op je liggen te wachten. Termoli is de populairste badplaats van Molise. In Termoli draait het allemaal om stranden, winkelen, oude visserstradities en geschiedenis. Een overblijfsel van die oude visserstradities zijn de trabocchi, houten constructies die vroeger gebruikt werden om te vissen en vandaag de dag soms dienst doen als restaurant. Liefhebbers van watersporten kunnen In Termoli terecht op het Rio Vivo-strand. Meer mooie stranden vind je in onder andere Campomarino en Petacciato Marina.

vakantiehuis in Molise

Pittoreske steden en dorpen

In een vakantiehuis in Molise verblijf je op korte afstand van tal van mooie plekken. Verken Campobasso, de hoofdstad van Molise, die gelegen is in de vallei van Biferno op zevenhonderd meter boven de zeespiegel. De binnenstad is zeker de moeite waard maar de echte ster is het Castello Monforte, een kasteel uit 1459 van waaruit je geniet van een geweldig uitzicht op de hele stad. De stad staat bekend om haar messenwerk, de productie van peren en de lekkere Scamorza-kaas. In Molise liggen bovendien heel wat archeologische overblijfselen. Een mooi voorbeeld daarvan vind je dicht bij Campobasso, namelijk de uitstekend bewaarde Romeinse ruïnes in Sepino. Ook Isernia, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, is een bezoek waard. In de buurt van Termoli zijn de dorpjes Pietrabbondante en Venafro heel erg de moeite. Buiten Pietrabbondante ligt een Romeins theater uit de tweede eeuw voor christus. Andere mooie dorpjes om te verkennen zijn Castel San Vincenzo, waar je kan relaxen aan een meer, Agnone, Frosolone, Fornelli, Oratino, Civitacampomarano, Scapoli en Castelpetroso. Molise telt ook heel wat kastelen. Een van de meest fascinerende is het Pescolanciano-kasteel, gelegen in de gelijknamige gemeente op een heuvel in een mystieke omgeving.

Traditionele festivals en gastronomie

De keuken van Molise valt het best te omschrijven als lekker en eenvoudig. Ze lijkt heel erg op die van naburige regio Abruzzen, waarmee Molise voor 1963 een regio vormde. De streek kent een lange traditie van boeren en herders waardoor er een groot aanbod is aan fruit, groenten en zuivelproducten. In Molise vind je dan ook uitstekende kazen, zoals ricotta, mozzarella, pecorino, scamorza, stracciata en caciocavallo die te herkennen is aan zijn peervorm. Ook schapenvleesspiesjes (pecora alla brigante) en jong schapenvlees (castrato alla baracca) staan vaak op het menu in Molise. Andere lokale producten zijn verschillende pastasoorten, zoals crioli, olijfolie, truffels en verschillende soorten salami, zoals saggicciotti. En aan de kust wordt dan weer heerlijke vis geserveerd. Om alles door te spoelen in je vakantiehuis in Molise kan je een beroep doen op de onbekende, maar lekkere wijnen van de streek, zoals Tintilia, Biferno en Pentro. Ga inkopen doen en maak een heerlijk gerecht klaar met lokale producten in je vakantiehuis in Italië of ga lekker uit eten en laat je op je wenken bedienen. In Molise worden trouwens heel wat traditionele festivals en feesten georganiseerd, de gelegenheid bij uitstek om te proeven van de lokale keuken!

Waarom een vakantiehuis in Molise huren?

Wij kunnen ons geen betere uitvalsbasis inbeelden dan een vakantiehuis in Molise om deze fascinerende streek te ontdekken. Verblijf tussen de lokale inwoners en snuif de authentieke Italiaanse sfeer op. Je verblijft op korte afstand van de kust van Molise en ook de meest pittoreske plekken liggen binnen handbereik. Wanneer de temperatuur oploopt, kan je bovendien een frisse duik nemen in het privézwembad van je vakantiehuis. Wat wil je nog meer?