Vakantiehuis in Lazio

Het landschap van Lazio is voornamelijk heuvelachtig met bergen in het binnenland, waarbij het steeds vlakker wordt naarmate u zich dichter bij de kust bevindt. Het biedt vele spa's en resorts die u kunt bezoeken in bijvoorbeeld Fiuggi en Tivoli of breng een bezoekje aan de authentieke Thermen van Caracalla. De mooie parken in Lazio, en de meren vormen ook een goed doel voor een dag wandelen en genieten van flora en fauna, waarbij een bezoek aan het park Villa Borghese in Rome is aan te raden. Buiten Rome zijn het regionaal park Castelli Romani en de meren Bracciano en Bolsena echte aanraders. U zult in de gehele omgeving merken dat er nog veel terug doet denken aan het grootse Romijnse Rijk van vroeger, zoals de wegen en de ruïnes die verspreid door de regio te vinden zijn.

Ihre Ferien in der Region Latium

Populaire vakantiehuizen - Lazio

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Lazio

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Lazio

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Lazio

Loading...

Activiteiten

In Lazio zijn vele sporten gedurende het hele jaar te beoefenen. In de lente en zomer kunt u bijvoorbeeld wandelen, hiken en fietsen naar Terminillo, Livata, Leonessa of Arcinazzo. In de winter zijn dit ook goede plaatsen om te skiën. In en op het water kunt u zowel de zee als de meren bezoeken dichtbij je vakantiehuis in Lazio, duiken in de archipelago ponzano of zeilen en kanovaren in het park Bracciano-Martignano.

Steden

Latium steden bieden vaak veel artistieke, interessante en charmante bouw. In Rome kunt u natuurlijk de bekende trekpleisters bezoeken zoals het Colosseum, het Pantheon het Romeinse Forum en het Capitolini Musea. Plan wat tijd in voor een bezoek aan het Vaticaan, het kasteel Sant'Angelo en het Toberina eiland. Tijdens de zomer vindt u hier veel restaurants, bars en kleine winkeltjes en kraampjes. De mooiste winkelstraten vindt u in de wijk Via Venuto (Via Vittorio Veneto). Daarnaast zijn de Piazza Navona en Piazza di Spagna goede plaatsen om te winkelen vanaf je vakantiehuis in Lazio. Buiten Rome zijn de steden Tivoli, belend vanweger warmwaterbronnen en de Villa d'Este en Villa Adriana ; Ostia Antica, een kustresort en voorbeeld van steden uit de de Romeins tijd; andere kustplaatsen zoals Sabaudia en San Felice Circeo.

Eten

De Latium keuken is een goede reden om deze regio als vakantiebestemming te kiezen voor je vakantiehuis in Italië.. De regionale traditie biedt authentieke smaken. Van de vele gerechten zijn de gnocchi, spaghetti alla carbonara, penne all'Amatriciana, de Romeinse ham, lam en de ossestaart aan te raden.