Vakantiehuis in de Aosta vallei

Italië is een fantastisch vakantieland! Eén van de meest fascinerende streken om te bezoeken, is zonder twijfel de majestueuze Aosta vallei, tussen de Grajische en de Penninische Alpen. Deze regio in het noordwesten van Italië grenst aan Frankrijk en Zwitserland. Het is de kleinste en dunbevolkste regio van Italië wat betekent dat je heerlijk tot rust kan komen in een vakantiehuis in de Aosta vallei. Het landschap van de Aosta vallei is buitengewoon indrukwekkend. Spectaculaire besneeuwde bergtoppen torenen er uit boven meren, bossen, weilanden, gletsjers en diepe valleien. Het berglandschap zorgt voor een ruim aanbod aan winter- en zomeractiviteiten. Daarnaast kan de regio ook uitpakken met mooie steden en dorpjes, een rist interessante bezienswaardigheden en lokale delicatessen die je het water in de mond doen lopen. Laat het duidelijk zijn: de Aosta vallei is een regio die je gewoon gezien moet hebben!

dorp naast de bergen in de Aosta vallei

Populaire vakantiehuizen - Aosta vallei

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Aosta vallei

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Aosta vallei

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Aosta vallei

Loading...

Het dak van Europa

Naar de Aosta vallei wordt ook wel eens verwezen als “het dak van Europa”. En als je rond je kijkt vanuit je vakantiehuis in Italië zal je snel begrijpen waarom. Omliggende pieken als de Mont Blanc (4808,73 m), Monte Rosa (4634 m), Matterhorn (4478 m) en Gran Paradiso (4061 m) kleuren de hemel van de regio. Die laatste heeft zijn naam geleend aan het Parco Nazionale Gran Paradiso, een nationaal park dat in 1922 in het leven werd geroepen om de flora en fauna te beschermen. Een van de unieke diersoorten die je hier kan spotten, is de alpensteenbok. In dit park wisselen hoge bergen zich af met bossen in alle tinten bruin of groen, diepe valleien en ijskoude glaciale meren zoals Lago di Loïe en Lago del Nivolet. Naast het Nationaal Park Gran Paradiso raden we je het Parco Naturale del Mont Avic en de Grote Sint-Bernhardpas aan. Die laatste verbindt het Zwitserse Martigny met de regionale hoofdstad Aosta en ligt op 2469 meter boven de zeespiegel. Voor watervallen moet je dan weer naar Lillaz afzakken. Neem wat eten mee voor onderweg want in de buurt zijn plekken voorzien om te picknicken met het hele gezin. Het mag duidelijk zijn dat de Aosta vallei een waar natuurparadijs is waar je ogen tekort zal komen!

kasteel in de Aosta vallei

Een overvloed aan activiteiten

De Aosta vallei is een bekende wintersportbestemming met tal van uitstekende skiresorts en skipistes voor alle niveaus. Voor sneeuwplezier ga je het best naar geweldige plekken zoals La Thuile, Pila, Monte Rosa, Courmayeur, Cogne, Valtournenche en Cervinia. En ook in de zomer (juli-oktober) kan er in de Aosta vallei geskied worden, namelijk op Plateau Rosa aan de voet van de Matterhorn. Wie de skilatten even achterwege wil laten, kan ook nog kiezen voor bobsleeën, klimmen en schaatsen. De Aosta vallei is bovendien een speeltuin voor wandelaars en mountainbikers. Zij kunnen kiezen uit tal van routes die langs de mooiste plekjes van de streek leiden. Mountainbikers zetten het best koers richting het magische berglandschap van La Thuile waar ze verschillende trails vinden die afhankelijk van de moeilijkheidsgraad een verschillende kleur hebben. Wielertoeristen die vertrekken vanuit hun vakantiehuis in de Aosta vallei kunnen zich dan weer uitleven op de wegen op de flanken van de Mont Blanc. Verder telt de Aosta vallei verschillende uitstekende golfbanen - zoals Courmayeur, Gignod, Pila, Gressoney-Saint-Jean en Cervinia - en kan je er raften, kanoën, vissen, klimmen, paragliden en paardrijden.

uitzicht op sneeuwlandschap vanuit een vakantiehuis in de Aosta vallei

Welke steden en dorpen moet je bezoeken?

Een vakantiehuis in de Aosta vallei laat je toe om de mooiste plekjes van de streek te ontdekken. Begin bij hoofdstad Aosta waar je heel wat overblijfselen van de Romeinen aantreft. Het Romeins theater, de stadsmuur en de Porta Pretoria-stadspoort zijn hier mooie voorbeelden van. Verken zeker ook het nabijgelegen Bard, een stad die gezien wordt als een van dé middeleeuwse Italiaanse steden bij uitstek. Qua plekken om het dorpsleven in de Aosta vallei in je op te nemen, heb je keuze te over. Elk dorpje heeft wel iets te bieden op zijn eigen unieke manier. Valpelline (bekend om haar zuppa alla valpellinese), Ollomont en Gressoney-Saint-Jean springen eruit door hun fantastische ligging, terwijl het middeleeuwse Fénis een fenomenaal kasteel voor je in petto heeft. De lokale keuken kan je dan weer proeven in Arnad (smout met zout en kruiden) en Saint-Rhémy-en-Bosses, waar de beste ham in de omgeving te vinden is. Geniet bij een plakje ham van een glaasje lokale wijn zoals Picodentro. Het zijn de Romeinen die voor het eerst wijn produceerden in de Aosta vallei en die traditie wordt sindsdien in stand gehouden.

Een vakantiehuis in de Aosta vallei - een uitstekend idee

Huur een vakantiehuis in de Aosta vallei en verblijf vlak bij enkele van de beste skiresorts en de spectaculairste landschappen in Europa. Een vakantiehuis huren betekent dat je rechtstreeks in contact komt met de aimabele lokale inwoners zodat je een authentieke vakantie tegemoet gaat. Trek ‘s avonds je wandelschoenen uit en geniet van de privacy in je comfortabele vakantiehuis. En wat is er beter dan de volgende ochtend opstaan en op je balkon de zuivere berglucht op te snuiven en het spectaculaire uitzicht in je op te nemen?