Vakantiehuis Griekenland - de beste selectie

Griekenland is een populaire vakantiebestemming niet alleen vanwege haar zon, zee en strand, maar ook door de veelzijdigheid en warme gastvrijheid. Griekenland is het land van de geschiedenis, de mythen en de goden. Ervaar het landschap in een vakantiehuis in Griekenland met aan de ene kant de bergen van de Peloponnisos en aan de andere kant de grote donkerrode zon die langzaam ondergaat in de Saronische Golf. Laat je inspireren en vind direct jouw favoriete vakantiehuis in Griekenland.

vakantiehuis Griekenland

Populaire vakantiehuizen - Griekenland

Loading...

Waarom een 'vakantiehuis Griekenland' huren ?

  • Parelachtige eilanden

  • Verfijnde Mediterane keuken

  • Athene, Thessaloniki, Piraeus

  • Griekse goden & mythen

  • Warme gastvrijheid

  • Azuurblauwe zee met witte stranden

vakantiehuis Griekenland

Het klimaat in Griekenland

Het klimaat in Griekeland is Mediterraan, wat inhoudt dat men geniet van vochtige winters (vooral aan de kust) en hete, droge zomers maar altijd met een aangenaam zacht briesje in de buurt. Geniet van dit heerlijk weer en ontspan op een Grieks Eiland of een luxe vakantiehuis op het vasteland.

De Griekse eilanden

Griekenland bestaat uit meer dan 6000 eilanden van verschillende grootte in oppervlakten, gelegen in de Egeïsche Zee en de Ionische zee. Slechts 4% van deze eilanden is bewoond. Met een gezamenlijke kustlengte van meer dan 7.500 km, biedt Griekenland vele plaatsen om van zon en zee te kunnen genieten. Nederlandse toeristen huren graag een appartement of vakantiehuis op Kreta, Rhodos, Samos, Corfu of Kos. Aan stranden geen gebrek in Griekenland, want ze zijn aanwezig in alle soorten en maten als zandstranden, maar ook bijvoorbeeld de typische zwarte stranden die bestaan uit vulkaangesteente. Veel van de prachtige Griekse stranden zijn met ‘blauwe vlaggen’ gemarkeerd, wat betekend dat er bijzonder schoon water te vinden is. Ontdek de schitterende stranden met een vakantiehuis aan zee, of met privé zwembad.

De Griekse eilanden zijn een walhalla voor watersportliefhebbers. Je kunt hier perfect duiken, zeilen, zwemmen, snorkelen, waterskiën of windsurfen. Zelfs deltavliegers kunnen hun geluk hier op. Ontdek de wonderlijke cultuur en geschiedenis van dit schitterende land die er dankzij de vele archeologische schatten te vinden zijn. De cultuur en de eeuwenoude tradities worden vandaag de dag nog steeds in ere gehouden tijdens de traditionele Griekse feesten. De voordelen van een vakantiewoning in Griekenland vindt je voornamelijk terug in het heerlijke klimaat, de korte afstanden en de optimale omstandigheden aan de stranden en in het water.

Griekenland, bergenland!

Hoewel de eerste gedachte aan Griekenland vaak uitgaat naar zee en strand, biedt het Griekse landschap toch veel meer dan alleen dat. Griekenland bestaat bijvoorbeeld uit bijna 78% bergoppervlak, waarmee het een echt bergland is. Er zijn enkele centrale bergketens op het vaste land te vinden, met daaronder het Pindos-gebergte, dat overgaat in de Peloponnesos en Kreta gebergten. De grootste berg van Griekenland is De Olympus met een hoogte van maar liefst 2.917 meter. In totaal telt het land een dergelijke veertig bergen die allemaal boven de 2.000 meter uitsteken. Het landschap en haar natuur is in Griekenland indrukwekkend en veelzijdig. Zo vindt je er bijvoorbeeld ook veel bosrijke gebieden die onder natuurbescherming vallen. Of wat dacht je van wintersport met een vakantiehuis in Griekenland? Het is misschien moeilijk voortestellen in zo’n zonovergoten land, maar het is in de bergen mogelijk en bijna niet meer weg te denken bij wintersporttoeristen.

Griekse keuken

De Griekse keuken bestaat uit meer dan alleen de bekende gerechten gyros, moussaka en souvlaki. De culinaire Griekse geschiedenis is eeuwenoud en rijkt tot 4000 jaar geleden. Zo werd hier in het jaar 330 voor Christus het allereerste kookboek ooit geschreven. Ook de Griekse wijn is bijzonder lekker en een waar genot, zeer passend bij elk goed gerecht. Lever je smaakpupillen over aan de overheerlijke gerechten die de Griekse keuken te bieden heeft, wanneer je in één van de vakantiehuizen in Griekenland verblijft. Of je nu een vakantiehuis in Griekenland boekt aan de Peloponnisos, in het landschap van Chalkidiki, in Thessaloniki, op Kreta of Corfu: je bent altijd verzekerd van ontspanning, plezier en zonnige dagen. Vakantie in het “land van de zon en de goden”.