Vakantiehuis in Salon-de-Provence

De mooie stad Salon-de-Provence ligt in de Franse regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Je vindt deze parel om precies te zijn halverwege tussen de Alpilles en de kust. Met een vakantiehuis in Salon-de-Provence verblijf je dus op een steenworp afstand van de Middellandse Zee, terwijl je geniet van het rustige Provençaalse achterland. De omgeving van de stad werd in al de oudheid bewoond door de Salluviërs en de Romeinen, op de Via Aurelia. Plan enkele excursies vanuit je vakantiehuis in de Provence en ontdek de rijke geschiedenis van de streek. NOVASOL is daarbij de perfecte vakantiepartner.

Ferienhaus Salon de Provence - Provence

Populaire vakantiehuizen - Salon-de-Provence

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Salon-de-Provence

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Salon-de-Provence

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Salon-de-Provence

Loading...

Vakantiehuis in Salon-de-Provence: bezienswaardigheden

Salon-de-Provence pakt uit met enkele fascinerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Ontdek vanuit je vakantieappartement in Frankrijk te voet of met de fiets hoe de huidige stad zich vanaf de negende eeuw ontwikkeld heeft. Bezoek het Château de l'Empéri, dat boven de stad uitsteekt en tegenwoordig een museum is. Daarnaast telt Salon-de-Provence nog heel wat andere mooie middeleeuwse gebouwen. Bewonder bijvoorbeeld de dertiende-eeuwse Saint-Michel-kerk, met haar boogvormige klokkentoren en romaanse beeldhouwwerken.

Zet je tocht verder in de wijk Canourgues, een bijzonder interessante plek voor een cultureel uitstapje. Op vrijdag vindt er een kleine markt plaats. Vergeet ook niet te stoppen bij de Fontaine Moussue op het centrale plein van de stad, op een steenworp afstand van onze vakantiehuizen in Salon-de-Provence. Deze fontein uit de zestiende eeuw is dé bezienswaardigheid van de stad. Ze staat – zoals de naam al doet vermoeden – bekend om haar dikke moslaag.

Wat valt er nog zoal te zien?

Salon-de-Provence werd vanaf 1870 een industriestad waar op grote schaal olie en zeep werden geproduceerd. Bezoek tijdens je verblijf in een vakantieappartement in de Provence de Fabre-zeepfabriek. Je krijgt er een gratis rondleiding en komt er alles te weten over het productieproces. Salon-de-Provence speelt ook op andere vlakken een belangrijke rol. Je vindt er bijvoorbeeld de luchtmachtbasis 701. Sinds 1964 is Salon-de-Provence bovendien de thuisbasis van het Franse aerobatic-team "Patrouille de France". Met wat geluk kun je de training van het squadron met zijn Alpha Jets bekijken.Pik vanuit je vakantiewoning in Salon-de-Provence de gegidste rondleidingen mee die worden aangeboden door het toerismebureau. De dagelijkse "stadstour" (9.30 uur) is gratis en voert je naar bijzondere plaatsen in de stad. Bewonder daarnaast ook de renbaan van Salon-de-Provence, of bezoek de boerderij Ferme de l'Authentique om te proeven van de biologische geitenkaas die ze er maken. Of wat denk je van een bezoek aan de olijfoliemolen van Mas des Bories? Huur een vakantieappartement in Frankrijk en ervaar de magie van Salon-de-Provence.

Een vakantiehuis in Salon-de-Provence huren

Een vakantiehuis in Salon-de-Provence huren is een onvergetelijke ervaring. Deze stad herbergt heel wat bezienswaardigheden, maar is tegelijkertijd ook een uitstekende uitvalsbasis om de natuur van de Provence te ontdekken. Bovendien liggen onze vakantiewoningen in Salon-de-Provence ook vlak bij de kust. Wat wil je nog meer? Huur bij ons je favoriete accommodatie voor een onvergetelijke vakantie in Zuid-Frankrijk. Kies voor een prachtige villa op het platteland en breng je dagen door aan het zwembad. Geniet volop van de Provençaalse charme van je woning en vergeet al je zorgen. Twijfel niet: boek nu je vakantiehuis in Salon-de-Provence.