Vakantiehuis in Châteaurenard

Deze gemeente in de Provence wacht op je! Met een vakantiehuis in Châteaurenard ga je een droomverblijf tegemoet in het departement Bouches-du-Rhône. Châteaurenard ligt vlak bij de stad Avignon en wordt begrensd door de rivier de Durance. Bovendien geniet je er van een heerlijk mediterraan klimaat. Van een bestemming met onweerstaanbare troeven gesproken! Boek zo snel mogelijk een vakantiehuis in Frankrijk en laat Châteaurenard je betoveren.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populaire vakantiehuizen - Châteaurenard

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Châteaurenard

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Châteaurenard

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Châteaurenard

Loading...

Wat ontdekken vanuit je vakantiehuis in Châteaurenard?

Een vakantiewoning in Châteaurenard biedt je de rust van een klein Provençaals stadje, maar ook een waaier aan feestelijke tradities. In de zalen van de stad worden het hele jaar door voorstellingen of tentoonstellingen georganiseerd. Aarzel niet om een kijkje te nemen. Mis wanneer je in de zomer een vakantieappartement in de Provence huurt vooral hét hoogtepunt van het jaar niet in Châteaurenard: het Fête de Saint-Eloi. Tussen de voorstellingen en orkesten door is de optocht waarbij paarden de kar van Saint-Eloi trekken hét symbool van deze festiviteiten. Je zal versteld staan!

Als je een vakantiehuis in Châteaurenard huurt rond Allerheiligen, dan mag je de Allerheiligenmarkt (Frans: Foire de la Toussaint) zeker niet missen. Deze gaat terug tot de middeleeuwen. Je vindt er elk jaar meer dan 350 kraampjes met streekproducten, textiel, kunst ... Met een vakantiewoning in Châteaurenard kan je het hele jaar door ook genieten van het Parc des Tours. Dit park in het centrum van de gemeente zal je kinderen zeker weten te bekoren. Je vindt er een heel diverse fauna en flora, en het is uitgeroepen tot een beschermd gebied voor vogels.

De historische wonderen rond je vakantiehuis in Châteaurenard

Châteaurenard, ook wel de "cité maraichère" genoemd, heeft een rijke geschiedenis. De stad werd gebouwd rond het feodale kasteel van de graven van de Provence, dat als Historisch Monument geklasseerd is. In het oude centrum vind je ook een middeleeuws huis van eind de vijftiende eeuw. Bezoek vanuit onze vakantiehuizen in Châteaurenard het Museum van Landbouwwerktuigen en -tradities. Je vindt er een verzameling van oude werktuigen die voor de groenteteelt gebruikt werden. Tegelijkertijd maak je kennis met de landbouwgebruiken, tradities en feesten van de lokale inwoners in de negentiende eeuw. Allemaal redenen om een vakantiehuis in de Provence te huren.

Een ander museum vol historische schatten is de verzameling van Maryse Dupont met voorwerpen uit de Eerste Wereldoorlog. Wie graag ongewone voorwerpen ontdekt, is hier aan het juiste adres. Je kan er oude munten bewonderen, en zelfs aanstekers gemaakt van patroonhulzen. Tot is er ook nog de broodoven van Châteaurenard. Die werd in 2007 opnieuw in gebruik genomen en illustreert de roep om vrijheid in 1788. In dat jaar werden privileges afgeschaft, in het bijzonder het "bakrecht". Twijfel niet en ga bij ons op zoek naar je favoriete vakantieappartement in Frankrijk.

Waarom een vakantiehuis in Châteaurenard huren?

Bekijk ons aanbod vakantiewoningen in Châteaurenard en boek de accommodatie van je dromen. Châteaurenard is een bestemming waar heel wat te zien en te beleven valt. Dompel je onder in de rijke lokale geschiedenis en verken de spectaculaire natuur van de Provence. Afkoelen tijdens de warme Zuid-Franse zomer? Dan is een vakantiehuis in Châteaurenard met een zwembad iets voor jou! Geniet van een heerlijke duik in de ochtend of tijdens de warmste uren van de dag. Jij beslist helemaal zelf hoe je dagplanning eruitziet. Wat een luxe, toch?