Vakantiehuis in Picardië

Picardië is een prachtige streek in het noordoosten van Frankrijk die uit de departementen Aisne, Oise en Somme bestaat. De regio beschikt over tal van troeven om je een memorabele vakantie te bezorgen. Denk maar aan de ongerepte kustlijn, de mooie plekjes in de natuur, een uitgebreid aanbod aan historisch erfgoed, heerlijke gastronomische specialiteiten uit de streek en nog veel meer. Wij nemen je meer naar deze interessante Noord-Franse regio en vertellen je waarom een vakantiehuis in Picardië huren een uitstekend idee is!

Picardie

Populaire vakantiehuizen - Picardië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Picardië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Picardië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Picardië

Loading...

Genieten aan de Picardische kust

Een van de grootste trekpleisters van Picardië is de mooie kustlijn met zowel zand- als kiezelstranden. Fantastische langgerekte zandstranden om te relaxen of te wandelen vind je in Quend en Fort-Mahon, terwijl je in het gebied tussen Cayeux-sur-Mer en Ault indrukwekkende krijtrotsen aantreft die op sommige plekken zo’n honderd meter hoog kunnen zijn! Het is hier heerlijk wandelen met fenomenale uitzichten op zee en het omringende landschap van Picardië. Aan de vakantiehuizen aan de kust liggen ook tal van charmante plekken die je zeker moet bezoeken, zoals Le Crotoy en het middeleeuwse Saint-Valery-sur-Somme en Mer-les-Bains met hun charmante gekleurde huisjes. Deze dorpjes liggen vlak aan de baai van de Somme, een moerassige riviermonding met een rijke fauna en flora die ook wel bekendstaat als de “Camargue van het noorden”. Zo tref je er onder meer tal van vogelsoorten en zeehonden aan. In het natuurpark van de baai van de Somme ligt het vogelpark van Marquenterre waar je leuk kan wandelen en heel wat unieke soorten kan spotten. Een stoomtreintje voert je met het hele gezin langs de baai en laat je kennismaken met de moerassen en uitgestrekte vlaktes van de omgeving. Twijfel dus niet langer en ga op zoek naar een vakantiehuis in Picardië dat vlak bij de kust ligt!

Natuur in Picardie

Historische steden en dorpen bezoeken

Een vakantiehuis in Picardië is de ideale uitvalsbasis om de historische steden en dorpen van de streek te ontdekken. Amiens is de hoofdstad van Picardië en valt vooral op door haar immense gotische kathedraal uit de dertiende eeuw. In heel Picardië zal je overigens tal van gotische bouwwerken aantreffen. De streek wordt dan ook aanzien als de bakermat van de gotiek. Een van de mooiste delen van Amiens is Saint-Leu, dat ook wel “Klein Venetië” genoemd wordt. Verdwaal hier in pittoreske straatjes met gekleurde huisjes, neus rond in de talrijke winkeltjes en geniet van een drankje en enkele lokale specialiteiten op een terrasje. Een andere aanrader is een bezoek aan Les Hortillonnages, een moerassig gebied met tal van volkstuinen dat je kan verkennen op een bootje. Ook Beauvais heeft een werkelijk indrukwekkende kathedraal die je gezien moet hebben, net als die van Laon. De kathedraal van Laon is gebouwd op een heuvel en torent hoog uit boven de stad. Maak hier zeker een wandeling door het gezellige oude stadsgedeelte. Andere niet te missen plekken zijn Senlis, Soisson - met haar kathedraal en de Abdij van Saint-Jean-des-Vignes - en Compiègne - met het kasteel van Lodewijk XV. En zet het bloemrijke Gerberoy ook maar op je lijstje, want het wordt beschouwd als een van de mooiste dorpjes van Picardië en heel Frankrijk.

Uitstappen met het hele gezin in de mooie natuur

Huur een vakantiehuis in Frankrijk en geniet van de prachtige natuur. We hadden het al over de indrukwekkende krijtrotsen en de baai van de Somme, maar Picardië heeft op het vlak van natuur nog veel meer te bieden. Het landschap van Picardië is afwisselend vlak en in het binnenland heuvelachtig en telt vele bossen waar je met het hele gezin naar hartelust kan fietsen en wandelen. Twee mooie voorbeelden zijn het bos van Saint-Gobain en het bos van Compiègne. Als je van tuinen houdt, moet je koers zetten richting de tuinen van de abdij van Valloires - en pik zeker ook de abdij zelf mee!

Ontdek de kastelen en oorlogsmonumenten

Zoals wel vaker in Frankrijk, liggen ook in Picardië tal van majestueuze kastelen verspreid die een lange geschiedenis met zich meedragen. Denk maar aan het Château de Chantilly op het gelijknamige domein, waar het grootste ruitertrainingscentrum van de wereld zich bevindt. Ook Château de Pierrefonds, Château d’Ermenonville, Château de Coucy

en Château de Regnière-Écluse zijn indrukwekkende pareltjes die je gewoon moet bezoeken vanuit je vakantiehuis in Picardië. De geschiedenis van Picardië werd ook getekend door hevige gevechten in de Eerste Wereldoorlog. Je treft er dan ook tal van oorlogsmonumenten aan, zoals Thiepval Memorial.

Puur genieten in een vakantiehuis in Picardië

Een vakantiehuis in Picardië is de ideale uitvalsbasis om van deze interessante regio te genieten met de nodige privacy, rust en ruimte. Je hebt de keuze uit vakantiehuizen aan de kust of in het binnenland. Zo bepaal je helemaal zelf waar je verblijft, maar hoe dan ook liggen de prachtige stranden, de mooiste steden en dorpen, de meest indrukwekkende kastelen en de groene natuur op korte afstand. Doe inkopen op een lokale markt en ga aan de slag in je goed uitgeruste keuken of ga lekker eten in een restaurant en verlekker je op de heerlijke lokale specialiteiten. Twijfel dus niet langer en huur een vakantiehuis in Picardië!