Vakantiehuis in Centraal-Frankrijk

Centraal-Frankrijk is een tot de verbeelding sprekende regio op korte afstand van de Franse hoofdstad Parijs. Deze schitterende streek wordt steevast in één adem genoemd met de populaire Loire-vallei waar majestueuze kastelen het mooie landschap sieren. Ook de aantrekkelijke steden en dorpjes bulken van de historische bouwwerken zoals kerken, paleizen en kathedralen. Het gevarieerd rivierlandschap van de regio met bossen, moerassen en glooiende heuvels zal elke bezoeker, jong en oud, weten te bekoren. En ook de uitstekende wijnen kunnen natuurlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Centraal-Frankrijk. Lees verder en ontdek wat deze regio zoal te bieden heeft!

vakantiehuis in centraal-frankrijk

Populaire vakantiehuizen - Centraal-Frankrijk

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Centraal-Frankrijk

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Centraal-Frankrijk

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Centraal-Frankrijk

Loading...

Kastelen, kastelen, kastelen

Laat de naam Centraal-Frankrijk vallen en mensen denken meteen aan prachtige, bombastische kastelen van de Loire. En dat is helemaal terecht! Centraal-Frankrijk telt een overvloed aan kastelen om u tegen te zeggen, waarbij het ene exemplaar nog groter is dan het andere. Een groot deel van de Loire en dus ook heel wat kastelen behoren sinds 2000 bovendien tot het UNESCO-werelderfgoed - zo mooi zijn ze! Alle kastelen zijn uniek en zeker een bezoek waard, maar sommige springen extra in het oog door hun ligging, hun omvang, de omgeving … Het zestiende-eeuwse Château de Chambord, bijvoorbeeld, is het grootste kasteel in de Loire-vallei en telt niet minder dan 440 vertrekken. Errond ligt een fabuleus park en ook het landgoed valt imposant te noemen. Château de Chenonceau valt dan weer op door de prachtige ligging over de Cher-rivier. Een andere leuke ervaring is een bezoek aan Château de Cheverny, waar je kan zien hoe een honderdtal jachthonden samen gevoederd worden. Andere kastelen die je zeker en vast moet bezoeken vanuit je vakantiehuis in Centraal-Frankrijk zijn die van Blois, Villandry (prachtige tuinen) en Amboise - waar je een uniek uitzicht op de Loire wacht. Vergeet zeker je camera niet, want de kastelen van Centraal-Frankrijk zal je ongetwijfeld op beeld willen vastleggen!

vakantiehuis in Centraal-Frankrijk

Steden en dorpen: reis naar het verleden

Een bezoek aan de steden en dorpen van Centraal-Frankrijk katapulteert je terug in de tijd en vele plekken hebben hun charme en authenticiteit weten te behouden. Het regionale erfgoed heeft de tand des tijd bovendien uitstekend doorstaan en kan wedijveren met dat van andere Franse bestemmingen. Breng tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Frankrijk zeker een bezoek aan de regionale hoofdstad Orléans. Deze universiteitsstad is een mooi voorbeeld van de unieke sfeer die zo kenmerkend is voor Centraal-Frankrijk. Hoogtepunten zijn onder meer de Cathédrale Sainte-Croix, het Museum voor Schone Kunsten en het standbeeld van Jeanne d’Arc. Tours is de grootste en populairste stad van de regio en beschikt met de Cathédrale Saint-Gatien over een van de mooiste kathedralen van heel Frankrijk. Voor een drankje en een hapje moet je op Place Plumereau zijn, met zijn unieke huizen een van de mooiste pleinen van Frankrijk. Zet daarnaast Bourges, Blois, Châteauroux, Chartres, Amboise, Chinon, Loches en Beaugency maar op je lijstje met te bezoeken plekken. Vele dorpen in deze streek eisen bovendien vaak een plaats op in lijstjes met “de mooiste dorpen van Frankrijk”. Prachtige middeleeuwse plaatsjes zoals Montrésor, Candes-St-Martin, Yèvre-le-Châtel en St.Benoit-du-Sault zullen je tonen waarom.

Natuurpracht aan de oevers van de Loire

Centraal-Frankrijk is een paradijs voor natuurliefhebbers. In de Loirevallei kan je onder brugjes door kanoën, met het hele gezin wandelen of fietsen langs de oevers of genieten van een leuke boottocht. In de omgeving van je vakantiehuis in Centraal-Frankrijk liggen ook tal van uitgestrekte bossen waar het heerlijk tot rust komen is. Denk maar aan het Forêt de Sologne, het Forêt d'Orléans en het Forêt de Châteauroux. In elk van deze bossen kan je kennismaken met een gevarieerde flora en fauna. In het uiterste westen ligt Parc Naturel Régional Loire-Anjou-Touraine, terwijl je op de grens met Bourgogne het Réserve Naturelle Nationale du Val de Loire vindt. Een andere aanrader is het Parc Naturel Régional de la Brenne, een gebied dat ook bekendstaat als het “land van duizend meren” en tevens een van de belangrijkste moerasgebieden van Frankrijk is. Hier kan je unieke diersoorten, zoals de moerasschildpad, spotten en heerlijk fietsen op een van de vele routes. Ook golfers zullen hun gading vinden in het glooiende landschap van Centraal-Frankrijk. Zij kunnen terecht in onder meer Les Aisses Golf, een van de populairste golfbanen in de omgeving.

Vakantiehuis in Centraal-Frankrijk - logeren als God in Frankrijk

Een vakantiehuis in Centraal-Frankrijk is het perfecte startpunt om de Loirevallei te verkennen. De vakantiehuizen liggen op korte afstand van de mooiste kastelen en de charmantste steden en dorpjes. Koop overdag een fles Sancerre-wijn die je 's avonds kraakt op het terras van je vakantiehuis, terwijl je kinderen ravotten in de tuin. Met een vakantiehuis in Centraal-Frankrijk verblijf je tussen de locals en kan je je echt onderdompelen in de authentieke Franse sfeer.