Vakantiehuis in Saint-Malo

Fan van Frankrijk? Waarom huur je dan geen vakantiehuis in Saint-Malo? Deze havenstad in Bretagne, een regio in het westen van Frankrijk, barst van de geschiedenis en de fascinerende monumenten. Het is een aantrekkelijke badplaats en voormalige piratenstad aan de Smaragdkust, een kuststrook met indrukwekkende kliffen, eilandjes en uitnodigende stranden. Tel daar de Bretoense gastronomie en veelzijdige natuur bij op en je voelt al dat een vakantiehuis in Saint-Malo huren een uitstekend idee is.

Kust bij Saint-Malo in Bretagne

Populaire vakantiehuizen - Saint-Malo

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Saint-Malo

Loading...

Wat moet je zien in Saint-Malo?

Trek je meest comfortabele schoenen aan en ga vanuit je vakantiehuis in Bretagne op ontdekking in Saint-Malo. De stad kende een welvarende geschiedenis dankzij reders en piraten. De overblijfselen uit dat verleden liggen overal verspreid. Begin je avontuur aan de stadsmuur. Dit monument met torens en bastions is net geen twee kilometer lang en werd opgetrokken tussen de 12de en de 18de eeuw. Vanop deze plek heb je een mooi zicht op de kustlijn en de haven.

Het oude stadsgedeelte Intra-Muros loop je binnen via een poort aan het kasteel van Saint-Malo. Het is een verzameling van charmante straatjes, sfeervolle bars en leuke winkeltjes. Drink een Frans wijntje op het gezellige Place Chateaubriand en bewonder de Saint-Vincent-kathedraal met haar bijzondere glas-in-loodramen.

Verder verrast Saint-Malo je met de Tour Solidor en de forten Fort National en Le Petit Bé, allebei gelegen op een getijdeneiland. Op het eiland Grand Bé bezoek je - wanneer het eb is - het graf van de Franse schrijver Chateaubriand. Voor kinderen zijn het Grand Aquarium en het doolhof Le Labyrinthe du Corsaire onvergetelijke belevenissen. Een verblijf in een vakantiehuis in Saint-Malo is overduidelijk een garantie op leuke vakantiemomenten.

Duik de Bretoense natuur in tijdens je vakantie

Bretagne is een schitterende streek voor natuurliefhebbers en actievelingen. Je vindt er niet alleen een geweldige kustlijn met zandstranden en kliffen, maar ook bossen, moerasgebieden, heuvels … Plan zorgvuldig welke uitstappen je wil maken vanuit je vakantiehuis in Saint-Malo en ontdekken maar!

Voor mooie wandelingen of fietstochten kan je terecht in het magische Forêt de Brocéliande. Stippel een route uit en geniet van het gefluit van de vogels en de gezonde boslucht. Zet in de zomer dan weer koers naar het uitgestrekte gebied Monts d'Arrée. Het weidse landschap is er immers op zijn mooist wanneer alles in volle bloei staat. Ook de Bretoense kust verbergt heel wat pareltjes. Denk maar aan de nabijgelegen landtong Pointe de la Varde, het schiereiland Crozon, de Cap d'Erquy en de wonderbaarlijke Baai van Mont-Saint Michel. Heb je ooit al zo'n veelzijdige vakantiebestemming gezien als Bretagne?

Steden rondom je vakantiewoning in Saint-Malo

Bretagne is meer dan Saint-Malo alleen. De regio telt ontelbare plekken die een bezoek verdienen. Tegenover Saint-Malo ligt bijvoorbeeld Dinard, een plekje waar de belle époque nog steeds hoogtij viert. De plaatselijke zandstranden maken deze badplaats onweerstaanbaar voor wie een vakantiehuis in Saint-Malo huurt. Hou je van wat grotere steden? Plan dan een uitje richting Rennes, de hoofdstad van de regio Bretagne.

Wie een vakantiehuis in Frankrijk boekt, doet dat natuurlijk ook om lekker te eten. En laat Bretagne nu net te boek staan als een regio met heerlijke crêpes, oesters en veel verse streekgroenten en -fruit. In Saint-Malo zelf smul je van craquelins de Saint-Malo, kleine crackers die je kan beleggen met uiteenlopende lekkernijen. Voor kraakverse Bretoense oesters schuif je aan in het uitnodigende stadje Cancale. Of wat denk je van verse sint-jakobsschelpen uit de Baai van Saint-Brieuc, of een galette-saucisse, de Bretoense interpretatie van een hotdog? Al dit lekkers spoel je door met een glas vers appelsap of appelcider gemaakt van fruit uit de streek. Bon appétit!

Waarom een vakantiehuis in Saint-Malo huren?

Huur een vakantiehuis in Saint-Malo en ontdek het wondermooie Bretagne. De zee en stranden van deze regio geven je het ultieme vakantiegevoel, en dat zonder dat je ver hoeft te reizen vanuit België. Bretagne bekoort met fenomenale natuur, een authentieke cultuur en verse lekkernijen. Met een vakantiehuis in Saint-Malo kan je het westen van Frankrijk beter leren kennen. De stad zelf kent een interessant verleden en zal je op haar beurt verrassen met pittoreske plekjes en een onmiskenbaar maritiem karakter. Na een dagje ontdekken, proeven en wandelen nodigt je vakantiewoning je uit voor een ontspannende avond, in alle privacy en zonder bekommernissen. Maak gebruik van de keuken om je eigen versie van de regionale crêpes in elkaar te flansen, of speel tot laat spelletjes in de knusse woonkamer. Waar wacht je op om je perfecte vakantiehuis in Saint-Malo te huren?