Vakantiehuis in Auvergne

Auvergne is een prachtige dunbevolkte regio in het Centraal Massief, een hooggelegen gebied met plateaus en bergen dat maar liefst een zesde van het Franse landoppervlak beslaat. Deze centraal-zuidelijk gelegen regio bestaat uit de departementen Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy de Dôme en dankt haar aantrekkingskracht vooral aan de indrukwekkende lokale natuurpracht met uitgedoofde vulkanen, rivierkloven, uitgestrekte bossen, groene valleien, meren en een gevarieerde flora en fauna. De streek wordt gekenmerkt door warme zomers en koude winters. Ook qua pittoreske dorpjes en charmante steden zit je in Auvergne meer dan goed. Tel daar een ruim aanbod aan activiteiten en heerlijke streekproducten bij op en je weet dat Auvergne een bestemming is die zowel gezinnen met kinderen als natuurliefhebbers zal weten te bekoren. Huur een vakantiehuis in Auvergne en ontdek deze prachtige streek!

berglandschap in Auvergne

Populaire vakantiehuizen - Auvergne

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Auvergne

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Auvergne

Loading...

Vulkanisch Frankrijk

Auvergne is synoniem met een vulkanisch landschap dat uniek is in Europa. De slapende vulkanen van de regio liggen in het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne, het grootste regionale park van Frankrijk dat op zijn beurt fascinerende landschappen omvat zoals de Chaîne des Puys, de Monts Dore, het Cézallier-massief, het plateau van Artense en de Monts du Cantal. Hoogtepunten - letterlijk en figuurlijk - voor bergliefhebbers zijn onder meer Puy de Dôme (1465 m), Puy Mary (1783 m), Puy de Sancy (1885 m) en Plomb du Cantal (1855 m). We raden je aan om Puy de Dôme, het hoogste punt van de Chaîne des Puys-keten, te beklimmen of de tram te nemen naar de top en te genieten van het schitterende uitzicht. Wie gefascineerd is door vulkanen mag dan weer het interactieve museum Vulcania niet overslaan! Dit is een leuke uitstap voor het hele gezin tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Frankrijk.

Groene, gevarieerde landschappen

Ondanks de aanwezigheid van tal van vulkanen is Auvergne allesbehalve een dorre, onherbergzame plaats. Groen is immers de overheersende kleur van deze regio en haar talloze valleien! Dat zal je merken wanneer je in een vakantiehuis in Auvergne verblijft en een daguitstap maakt naar het Parc Naturel Régional Livradois-Forez met zijn weelderige bossen en unieke flora. Een andere aanrader is het Forêt de Tronçais, een prachtig eikenbos in het departement Allier. Verder vind je in Auvergne tal van hoog- en laagvlaktes met rivieren, kloven, (krater)meren, dennenbossen en een overvloed aan beschermde diersoorten. Aan sommige meren vind je zelfs stranden - van een gevarieerde streek voor het hele gezin gesproken!

De charme van Franse dorpjes en steden

Als je accommodatie in Auvergne huurt, dan verblijf je op een steenworp afstand van heel wat gezellige dorpjes en steden. Bovenaan je lijstje zou de regionale hoofdstad, Clermont-Ferrand, moeten staan. De prachtige Notre-Dame-kathedraal, de Notre-Dame-du-Port-basiliek en het middeleeuwse centrum zijn hier zeker een bezoekje waard. Een andere leuke plek is Le Puy-en-Velay, een traditionele tussenstop voor pelgrims die de camino de santiago afleggen. De Saint Michel-kapel en de kathedraal (UNESCO-werelderfgoed) zijn de indrukwekkende hoogtepunten van deze stad. Andere charmante plekken in Auvergne die zeker en vast een bezoek verdienen zijn Montluçon, Moulins, Riom, Vichy, Saint-Flour, La Chaise-Dieu, Orcival, Salers, Charroux en Murat. Kies voor een vakantie in Auvergne en maak kennis met de interessante architectuur van de streek en enkele imposante kastelen!

Paradijs voor outdooractiviteiten

Hou je van avontuurlijke activiteiten? Dan zit je uitstekend gelogeerd in een vakantiehuis in Auvergne! De lokale bergen en vulkanen barsten immers van de wandel- en fietsroutes, terwijl de Puy de Dôme ook de mogelijkheid biedt om te raften. Maar dat is niet alles, want ook kanoën, kajakken, vissen, klimmen en zelfs parachutespringen, parapenten en skiën behoren tot de mogelijkheden in Auvergne. Kinderen kunnen zich dan weer uitleven op een hoogteparcours en op een vélorail, een leuke activiteit waarbij je een kar al fietsend voortduwt over een oude spoorlijn.

Heerlijke streekproducten

Zoals vele Franse regio’s beschikt ook Auvergne over een overheerlijk aanbod aan regionale producten. Denk maar aan de groene linzen uit Le Puy, verschillende kaassoorten, likeur, bier, wereldvermaarde charcuterie… En ook de lokale wijnen - zoals die van Saint Pourçain - mag je zeker niet overslaan. De streek telt ook tal van bronnen met drinkbaar water waarvan Vichy ongetwijfeld de bekendste is. Veel van deze lokale delicatessen kan je vinden op een van de levendige markten van de streek. Zie je jezelf al rondkuieren op de markt met je Franse boodschappenlijstje in de hand? Aarzel dan niet langer en boek een vakantiehuis in Auvergne!

Waarom een vakantiehuis in Auvergne huren?

Een vakantiehuis in Auvergne is de perfecte uitvalsbasis om het Frankrijk buiten de gebaande paden te ontdekken. Je verblijft hier dicht bij een prachtig stukje natuur waar je maar geen genoeg van zal krijgen. Bovendien is een verblijf in een vakantiehuis dé manier bij uitstek om jezelf te mengen onder de lokale bevolking. Veel authentieker zal een vakantie niet worden! Een vakantiehuis biedt je daarnaast privacy om uit te rusten wanneer je moe maar voldaan thuiskomt na een dagje vol leuke activiteiten. Aarzel dus niet langer en ga op zoek naar jouw perfecte vakantiehuis in Auvergne!