Vakantiehuis Aquitaine - voor een geweldige vakantie

Bekijk het aanbod van de mooiste vakantiehuizen in Aquitanië. Aquitanië (Aquitaine), het geliefde vakantieoord tussen de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën, biedt je heerlijke zwemstranden, bossen, meren, rivieren, berglandschappen en velerlei bewonderenswaardige kunstschatten. Kom nu nog meer te weten over deze regio en vind je favoriete vakantiehuis!

Met een vakantiehuis in Frankrijk is Aquitainië een heerlijke vakantiebestemming. Gouden zandstranden strekken zich, over een lengte van 250 km., uit langs de kustlijn, alwaar men kan genieten van meer dan 2200 zonuren per jaar. Met haar hoofdstad Bordeaux geniet de regio van internationale roem. De havenstad is de op vier na grootste van Frankrijk en biedt een aantrekkelijk cultureel leven met interessante musea, neoklassieke bouwwerken en schitterende parken.

In de baai van Arcachon heerst een gematigd klimaat en bevinden zich een beroemde oestercultuur en de grootste zandduin van Europa.

Tussen de Atlantische Oceaan en het Quercy-gebergte ligt de laagvlakte met een oppervlakte van 14.000 km2. De hoogste toppen hier zijn de Pointe de Grave, Bayonne en Nérac. Het relatief vlakke gebied is zeer geschikt voor fiets- en wandeltochten.

Wie meer heuvels en bergen zoekt, moet vertrekken richting de Pyreneeën, het paradijs voor wandelaars en skiërs. Dit gedeelte wordt de Pyrénées Atlantiques genoemd, aangezien ze daar langzaam de zee ontstijgen. Via Baskenland strekken de Pyreneeën zich uit richting de Middellandse Zee. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht tot ver in Spanje.

Aquitanië staat ook bekend om de beste wijnen. Rondom het dorp Saint Emilion liggen de beroemde wijnhellingen, waar de beste druiven ter wereld vandaan komen. Dit kleine plaatsje is gelegen op een heuvel, vanwaar je een schitterend uitzicht over de Dordogne hebt.

De dichte bossen en talrijke meren en rivieren van Groen-Périgord (Périgord Vert) zijn eveneens karakteristiek voor deze omgeving. En wie “varkens heeft” vindt hier met wat geluk de edele truffel, die wereldwijd in de fijne keuken gebruikt wordt.

De mensen, met name in het zuidwesten, staan bekend als vriendelijk en gastvrij. Tijdens de talrijke feesten kun je dat zelf aan den lijve ondervinden. Hier worden tradities hooggehouden en geleefd. Fijnproevers en wijnliefhebbers komen tijdens dergelijke feesten ook aan hun trekken. Ze laten hun smaakpapillen kennismaken met de ene na de andere nieuwe smaak.

Waar in Aquitanië je je vakantie ook doorbrengt, je vakantiehuis in Frankrijk biedt immer het ideale uitgangspunt.

vakantiehuis Aquitaine

Populaire vakantiehuizen - Aquitaine

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Aquitaine

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Aquitaine

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Aquitaine

Loading...