Vakantiehuis in Sauerland

Sauerland heeft veel te bieden, omdat het het grootste vrijetijds- en vakantiegebied van Nordrhein-Westfalen is. In het westen reiken de grenzen tot aan de bergen, in het zuiden tot aan Siegerland, in het noorden tot aan het Ruhrgebied en Westfalen en deze overgangen lopen vlekkeloos in elkaar over. De mooie hoogvlaktes in het oosten liggen rondom het gebied van Winterberg en het Lenne- en Rothaargebergte. Je vindt hier sparrenbossen, diepe dalen en flinke rotspartijen, maar daarnaast ook tal van grote en kleine stuwdam-meren. Hier kunnen verschillende watersporten beoefend worden. Het grootste aaneengesloten grottenlandschap van Duitsland bevindt zich hier.

Ferienwohnung Sauerland

Populaire vakantiehuizen - Sauerland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Sauerland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Sauerland

Loading...

Actieve vakantie in Sauerland

Deze streek wordt ook wel de ’energiebron van het Ruhrgebied’ genoemd. Vooral de grote diversiteit aan mogelijkheden maken van Sauerland een perfecte bestemming.Wandelen, zwemmen, paardrijden, klimmen, wintersport, bijna alles is mogelijk voor de actieve vakantiegast. Voor de gasten die rust en ontspanning zoeken kunnen hier terecht in één van de vele wellnessoases.  Hier is voor iedereen wel iets te doen.

Geschiedenis

De voormalige residenties in Siegen, Bad Berlebung en Laasphe als ook het waterslot Hainchen en de grensvesting van Nassau-Oranier en de Ginsberg, geven een kijkje in de geschiedenis. Peter Paul Rubens (1577-1640) is geboren in Siegen. Het schilderachtige aanzien hebben de dorpjes verkregen door vakwerk. In Wittgenstein zijn de huizen helemaal bedekt met leisteen. Een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe ging in de tijd van de mijnbouw krijgt je in de tentoonstellingsmijnen en mijnmusea. Op de Altneberg, bij Hilchenbach-Müsen, is het oudste en bekendste mijnbouwgebied naar voren gekomen. Uit vondsten blijkt dat hier vierduizend jaar geleden al koper, zink en lood werd verwerkt.