Vakantiehuis in Saksen-Anhalt

De Duitse deelstaat Saksen-Anhalt is een vakantiebestemming om bij weg te dromen! De regio springt in het oog met een enorm rijke geschiedenis, een gevarieerd cultureel aanbod, historische bezienswaardigheden, UNESCO-sites, natuurpracht, talloze activiteiten, gastronomie om duimen en vingers bij af te likken en nog veel meer. Laat NOVASOL je begeleiden in je zoektocht naar het perfecte vakantiehuis in Saksen-Anhalt, zodat je een onvergetelijke vakantie beleeft in deze fascinerende streek!

Kasteel van Wernigerode

Populaire vakantiehuizen - Saksen-Anhalt

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Saksen-Anhalt

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Saksen-Anhalt

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Saksen-Anhalt

Loading...

Steden en bezienswaardigheden in Saksen-Anhalt

Als geboortestreek van uiteenlopende figuren zoals keizer Otto de Grote, reformator Maarten Luther en de componisten Georg Friedrich Händel en Georg Philipp Telemann, pakt Saksen-Anhalt uit met een fascinerende geschiedenis die zich vertaalt ziet in interessante culturele bezienswaardigheden en prachtige steden. Hoofdstad Maagdenburg valt op met zijn indrukwekkende gotische kathedraal, een van de oudste gotische bouwwerken van Duitsland en een mooi winkelaanbod. Of wat denk je van Quedlinburg, dat met de Sint Servaaskerk, het kasteel en de historische binnenstad met vele authentieke vakwerkhuizen tot het UNESCO-werelderfgoed behoort. Een aanrader rond de kerstperiode! Halle zal cultuurliefhebbers weten te bekoren met een mooie verzameling monumenten en musea, een operagebouw en natuurlijk het geboortehuis van Händel. De herinnering aan diezelfde componist wordt bovendien jaarlijks levend gehouden tijdens het Händelfestival. Andere UNESCO-sites in de regio zijn de Luthergedenkplaatsen Eisleben en Wittenberg, het Bauhaus Dessau en het Tuinenrijk Dessau-Wörlitz. En daar stopt het niet, want ook het sprookjeskasteel van Wernigerode is een plaatje. Een vakantiehuis in Saksen-Anhalt brengt al deze bezienswaardigheden al een stuk dichterbij!

vakantiehuis in Saksen-Anhalt

Lokale natuurpracht en wijngaarden

Ontdek de gevarieerde regionale natuur vanuit je vakantiehuis in Saksen-Anhalt en ga op avontuur in het Harz-middelgebergte (Nationaal Park Harz). Leef je hier al wandelend uit op de prachtige Harzer-Hexen-Stieg-route en bewonder de rijke fauna en flora. Saksen-Anhalt is ook golvende rivierlandschappen en de groene wijngaarden van Saale-Unstrut. Hier is het heerlijk wandelen en fietsen op de Saaleradweg langs de Saale-rivier en natuurlijk ook pauzeren met een wijntje bij een van de lokale wijnbouwers of met enkele typische specialiteiten in een lokaal restaurant, zoals Härzer Käse. Een andere populaire route voor fervente fietsers die in een vakantiehuis in Duitsland verblijven, is de Elberadweg die je langs de rivier de Elbe leidt. Waterratten worden dan weer aangetrokken door verschillende rivieren en meren in de regio. Kajakken, roeien, zwemmen en zeilen zijn populaire activiteiten. Of doe het wat rustiger aan en geniet van een aangename rondvaart. Aan jou de keuze!

Heerlijk vertoeven in een vakantiehuis in Saksen-Anhalt

Je vakantie start je nergens beter dan in een vakantiehuis in Saksen-Anhalt van NOVASOL! Maak je keuze uit een gevarieerd aanbod aan vakantiewoningen op maat van gezinnen, groepen vrienden of koppels. Ook je trouwe viervoeter is welkom in onze diervriendelijke accommodatie. De mooiste steden en belangrijkste bezienswaardigheden liggen binnen handbereik vanuit een vakantiehuis in Saksen-Anhalt, net als de geweldige lokale natuur. Je verblijft tussen de lokale inwoners, dus sla vooral een praatje met je vriendelijke buren en haal je beste Duits boven. Ga voor meer authentieke ervaringen naar een lokaal restaurant of een café vlak bij je vakantiewoning en proef van de regionale specialiteiten, wijnen of bieren. Of ga inkopen doen op een bruisende markt en laat de regionale producten je inspireren tot heerlijke gerechten in de goed uitgeruste keuken van je vakantiehuis in Saksen-Anhalt. De accommodatie van NOVASOL vormt een oase van rust voor wie wil ontspannen en een springplank naar avontuurlijke activiteiten voor wie graag actief bezig is. Wat je ook verlangt van een verblijf in deze streek, NOVASOL heeft het perfecte vakantiehuis in petto!