Vakantiehuis in Saksen

Aan de Saksische-Boheemse grens strekt zich tussen Bad Elster en Holzhau het natuurpark Erzgebergte-Vogtland uit op een gebied van 1495 km² in het prachtige middelgebergtelandschap. Honderden kilometers aangelegde wandel-, fiets- en ruiterpaden en zelfs langlaufroutes voeren de bezoeker door uitgestrekte bossen en romantische dalen naar de mooiste uitkijkpunten, historische gebouwen, gedenktekens en musea in de regio. Om de natuur intensief te beleven en tevens beter te kunnen begrijpen, werden hier talrijke “Naturlehrpaden” aangelegd. Op borden wordt informatie over de natuur gegeven. Ook op de mijnbouwpaden vindt men op borden veel wetenswaardigheden over de tijd van de vroegere mijnbouw. 

Het natuurpark Erzgebergte-Vogtland is zowel in de zonninge zomer als in de winter, als de sneeuw het bos tot een wintersprookje omtovert, een prachtig paradijs voor natuurliefhebbers en sportievelingen. De Pressnitzthalbahn, een spoorbaan uit 1890, die na een liefdevolle restauratie weer door het romantische Pressnitz-dal stoomt, belooft een ritje door het verleden vol nostalgie. Het attractieve, bosrijke middelgebergte aan de grens van Tsjechië stijgt met de top Fichtelberg tot 1200 m. hoog. Bijzonder is de rijkdom aan bodemschatten zoals zilver, tin, kobalt of lood.

Het middelgebergte rondom Plauen en het Göltzsch-dal vormen het in Duitsland zeer bekende landschap “Plauener Spitzen”. Sinds meer dan 300 jaar zijn steden in Vogtland beroemd om de bouw van eersteklas muziekinstrumenten. Voorbeelden hiervan zijn de steden Markneukirchen en Klingenthal.

Een vakantie in Vogtland is gevarieerd met voor ieder wat wils. Het plaatsje Schöneck ligt op ongeveer 800 meter en is daarom een prima wintersportoord. Alpine skiërs en langlaufers kunnen hier hun hart ophalen. De kinderen beleven de dag van hun leven in het pretpark Plohn en de volwassenen kunnen ook weer even kind zijn. Naast deze culturele attracties heeft Vogtland echter ook veel landschappelijke schoonheden te bieden en is altijd een bezoek waard. Het vakantiehuis in Vogtland is hierbij altijd het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.

Ferienwohnung Sachsen

Populaire vakantiehuizen - Saksen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Saksen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Saksen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Saksen

Loading...