Vakantiehuis in Rijnland-Palts

Rijnland-Palts is een van de meest fascinerende Duitse deelstaten om op vakantie te gaan. Dat heeft veel te maken met de weergaloze schat aan historische en culturele bezienswaardigheden, maar evenzeer met de natuurpracht, de leuke steden en de voortreffelijke gastronomische specialiteiten. De regio bedient vakantiegangers op hun wenken, of je nu op zoek bent naar sportieve activiteiten of wil kennismaken met de geschiedenis of gastronomie. Start je vakantie in een vakantiehuis in Rijnland-Palts en laat je aangenaam verrassen!

Ehrenbreitstein-fort vanaf het water

Populaire vakantiehuizen - Rijnland-Palts

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Rijnland-Palts

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Rijnland-Palts

Loading...

Cultuur en geschiedenis in Rijnland-Palts

In Rijnland-Palts zal je je ogen uitkijken! De monumenten en kastelen katapulteren je meteen terug naar het rijke verleden van de streek. Zet koers richting Trier en bewonder er talloze hoogtepunten, zoals de Porta Nigra, waarvan er veel uit het Romeinse Rijk stammen. Trier was een belangrijke stad voor de Romeinen en wordt gezien als de oudste stad van Duitsland. Of wat denk je van de interessante stad Koblenz, prachtig gelegen aan de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn, gemarkeerd door de kunstmatige landtong Deutsches Eck. Neem de kabelbaan naar het Ehrenbreitstein-fort en neem het panoramische uitzicht in je op. De stad Speyer valt dan weer op door de beroemde dom, de grootste Romaanse kerk ter wereld. Ga op excursie vanuit je vakantiehuis in Rijnland-Palts en verken deze en nog tal van andere parels!

vakantiehuis in Rijnland-Palts

Proef de regionale wijnen

Rijnland-Palts ademt wijn! De regio produceert het grootste deel van de Duitse wijnen, meer dan welke andere deelstaat ook! Verken de zes wijngebieden vanuit je vakantiehuis en wandel of fiets door eindeloze wijngaarden langs de Moezel en de Rijn. Ga op een wijntour bij verschillende kleine producenten en degusteer de lokale trotsen. Of bewonder het grootste wijnvat ter wereld in Bad Dürkheim, waar in september ook het grootste wijnfeest ter wereld plaatsvindt. Ook de vele pittoreske wijndorpjes of de Duitse wijnhoofdstad Mainz zijn verplichte haltes. 's Avonds is het heerlijk nagenieten en ontspannen met een glaasje regionale wijn en een stukje kaas of worst in je vakantiehuis in Duitsland. Wijnliefhebbers, hebben jullie al geboekt?

Ontdek de geweldige natuur

De natuur speelt een prominente rol in het landschap van Rijnland-Palts en vormt een waar paradijs voor fietsers en wandelaars. Verken de Eifelstreek met haar nationale park en bewonder idyllische dorpjes en de kratermeren van de Vulkaaneifel. Een andere uitstekende optie is Nationaal Park Hunsrück-Hochwald, het jongste Duitse nationale park waar je veel wilde katten aantreft. Ontdek er overblijfselen van de Keltische cultuur of duik er de bossen in voor eindeloze wandelingen met het hele gezin. Een vakantiehuis in Rijnland-Palts brengt je heel dicht bij de natuur en laat je toe om met z’n allen te genieten van de unieke fauna en flora.

Jouw vakantiehuis in Rijnland-Palts

Een onvergetelijke vakantie in Rijnland-Palts begint in een vakantiehuis van NOVASOL. Of je nu met je hele familie, een groep vrienden of met je partner reist, wij hebben de perfecte uitvalsbasis voor jou! Een vakantiehuis in Rijnland-Palts brengt je niet alleen in contact met de schitterende natuurpracht, maar geeft je ook de kans om de steden en dorpjes met al hun historische pracht en praal met je eigen ogen te bewonderen. We beschikken over woningen met alle mogelijke voorzieningen om je vakantie in Rijnland-Palts zo comfortabel mogelijk te maken. Sommige huizen beschikken over een binnenzwembad om een verkwikkende duik te nemen. Hou je het liever droog? Ga dan voor knusse avonden met een boek voor de haard van je vakantiehuis in Rijnland-Palts. Neem gerust je favoriete viervoeter mee naar Duitsland, want we beschikken over diervriendelijke accommodatie. Maak gebruik van de uitstekende keukenfaciliteiten en bereid een heerlijk gerecht dat perfect past bij de regionale topwijnen. Je hoort het, een vakantiehuis in Rijnland-Palts van NOVASOL geeft je de mogelijkheid om alles uit je verblijf te halen. Zo kan je er vanop aan dat je alleen maar zoete herinneringen overhoudt aan deze fascinerende deelstaat!