Vakantiehuizen in Aarhus - Culturele Hoofdstad van Europa 2017

Aarhus holiday homes in Denmark

Vakantiehuizen in Aarhus - Culturele Hoofdstad van Europa 2017

Ervaar de Deense cultuur - 2017 zet Aarhus Culturele Hoofdstad van Europa in de schijnwerpers. Maar ook andere regio’s in Denemarken hebben veel te bieden.

Populaire vakantiehuizen - Aarhus

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Aarhus

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Aarhus

Loading...

Aarhus & Jutland

„Rethink“ is het motto, als in de gehele regio rondom Aarhus een rijk cultureel aanbod in een nieuw vorm naar voren komt. De stad Aarhus is tot Culturele Hoofdstad van Europa 2017 uitverkozen en zal, met ook daarbij ook het hele land Denemarken op de achtergrond, een heel jaar centraal staan. En het programma mag echt gezien worden: op 21 januari wordt dit bijzondere jaar ingeluid waarbij er spreekwoordelijk een culturele golf langs de westkust spoelt. Met muziek, lichteffecten, verhalen en een goed humeur zal deze golf over de regio spoelen en met een groot openingsfeest in Århus zijn branding vinden.

De overvloed aan gebeurtenissen is zowel creatief als talrijk. Het programma voor kinderen en jongeren in het bijzonder, is erg groot. Culturele initiatieven van theater, film en musea werken nauw samen met onderwijsinstellingen om de kinderen een intrigerend en leerzaam programma te bieden. Thema’s als democratie, cultuur, sport, en geschiedenis worden in 2017 herontdekt en voor kinderen toegankelijk gemaakt. Van baby-dans bij straattheater, tot GrowOp, dat met muzikale drama’s voor alle kinderen werkt, van alles zit ertussen. In mei kunt u met uw kinderen naar „Film in het bos“-arrangement gaan. Vooruitlopend op dit internationale kinderfilm-festival zijn er evenementen die kinderen nader bij het medium film brengen.

Begin september kunt u het watertheater in Randers bezoeken, als muziek, koorgezang en fantastische lichtinstallaties de haven van Randers in een enorm driedimensionaal toneel transformeren. Met Århus 2017 krijgt Denemarken een plaats op de Europese landkaart en komen lokale cultuurrijkdom en mondiale diversiteit perfect samen. Een gedetailleerd programma vindt u op www.aarhus2017.dk/en/

Vakantie in Seeland

Tijdens een vakantie in Denemarken hoort ook een wandeling door één van de vele havens op het programma te staan. In Roskilde kunt u een bezoek aan het Roskilde Viking Museum combineren met een bezoek aan de haven en daar de sfeer ontdekken met voor een deel originele schepen van Vikingen van meer dan 1.000 jaar oud.

In de zomermaanden zijn er veel activiteiten, waarin bezoekers het leven van de Vikingen echt kunnen ervaren. Het is zelfs mogelijk om van 1 mei tot 1 september een cruise op een traditionele Scandinavische boot te maken.

In elk seizoen, in het bijzonder in de zomer, wordt in Denemarken het buitenleven gevierd. De lange dagen en avonden trekken veel mensen naar buiten, zodra de temperatuur oploopt. Voor Denen is het normaal om zo veel mogelijk tijd buitenshuis door te brengen, als het weer het toelaat, maar soms ook volledig onafhankelijk van het weer. Talrijke goed bezochte muziekfestivals keren jaarlijks terug. Ook in parken en op andere plaatsen zijn er openlucht evenementen, zoals de theatervoorstellingen in het Openluchtmuseum in Kopenhagen. Of bezoek de parken in de hoofdstad. Er zijn diverse goed onderhouden parken, die oorspronkelijk als tuinen van de adelijke paleizen dienden, en waar u kunt genieten van een picknick of pauze.

Vakantiewoningen Fünen en Langeland

De frisse lucht maakt hongerig en als u op Fünen bent, moet u zeker in een lokale winkel of bij een boerderij gerookte kaas kopen, waardoor het eiland zo beroemd is. Eigenlijk vindt u het overal op het eiland, maar het lekkerste is het als de kaas voor u ogen gerookt wordt! Dat gebeurt nog in Kerteminde: iedere zaterdag in het toeristische hoogseizoen wordt hier de kaas „Rygemand“, vers gerookt. Met deze specialiteit van Fünen kunt u lekkere salades en uitstekende dips maken. Een perfect ingrediënt voor een heerlijke barbecueavond, als u na een dagje weg weer bij uw vakantiewoning terugkeert.

Op slechts een steenworp verder ligt het eiland Langeland, dat om vele kustenaars en galerieën bekend staat. U treft hier ook een bijzondere keramiek, tot de jaren negentig in de vorige eeuw was er nog een aantal aardewerkbedrijven. Bezoek de kunstenaar Lars Calmar in zijn werkplaats in Humble en bekijk zijn sculpturen. Of koop een mooie souvenir, die bij Ulla Keramik in Bagenkop met de hand zijn vervaardigd. Ook op de weg naar het eiland zult u de 12 torens niet kunnen missen. Deze voormalige stroomverdelers hebben een andere functie en zijn nu onderdeel van Denemarkens langste kunsttentoonstelling. Op www.langelandskkunst.dk vindt u een interactieve landkaart, die u een goed overzicht geeft. U zult versteld staan hoeveel galerieën en boetieks u op Langeland aan zult treffen.

Wij verheugen ons op uw bezoek!