Vakantiehuis in Odsherred

Odsherred in Denemarken ligt midden in de natuur en trekt allerlei toeristen aan die houden van culturele geschiedenis, natuur en natuurlijk toeristische bezienswaardigheden. Om deze reden is Odsherred al een tijdje een populaire vakantiebestemming voor een vakantie in Denemarken.Met een vakantiehuis in Odsherred geniet je van de omliggende natuur, bezoek je het Geopark Odsherred of lig je aan een bekend strand!

Vakantiehuis in Odsherred

Populaire vakantiehuizen - Odsherred

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Odsherred

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Odsherred

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Odsherred

Loading...

Geopark Odsherred - UNESCO werelderfgoed

Ervaar Denemarken op zijn best met het Geopark Odsherred. Dit is een geweldig natuurpark, die ook nog eens op het UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het park zelf is al 15.000 jaar oud. Wandelaars leven zich helemaal met de 300 km aan wandelpaden. Grevinge Forest is een ander mooi gebied, waar er een heleboel oude momenten staan uit het steden tijdperk.

Strand in Odsherred

Stranden in Odsherred

Tijdens je verblijf in Denemarken kun je heerlijk relaxen op een van de prachtige stranden en genieten van de geweldige kustgebieden. De kustlijn is namelijk 7.300 km lang. Met een vakantiehuis in Odsherred verblijf je eigenlijk nooit ver van het strand af. De meeste stranden zijn kindvriendelijk, waardoor het ideaal is om met het hele gezin op vakantie te gaan in Odsherred! Het water staat vaak laag en de kust bestaat vaak uit zand of kleinere stenen.

  • Ordrup Strand - Dit strand heeft een bootpier, goede parkeerplekken en ijskraampjes.

  • Ebbeløkke Strand - Dit strand heeft een kindvriendelijk strand, laag en schoon water, een rotsstrand en een smal zandstrand. 

  • Gudmindrup Strand - Dit is een van de beste stranden van Denemarken. Het strand ligt precies naast Sejerø Bay, waar je ook kunt kite- en windsurfen. Het strand is breed, heeft fijn zand en mooie duinen om te spelen.

  • Rørvig Strand - Nog een van de beste stranden in Denemarken. Het strand heeft een grote parkeerplaats, een kiosk, toiletten en strandwachters in het zomerseizoen.

Goede attracties en excursies in en rond Odsherred

  1. Sommerland Sjælland: Dit is een pretpark voor het hele gezin met meer dan 60 spannende attracties.

  2. Odsherred Brandweermuseum:  Hier kan het hele gezin brandweerman spelen met meer dan 20 brandweerauto's (waarvan de oudste uit 1864 komt) 

  3. Odsherred Zoo Rescue: Bekijk hier een heleboel wilde dieren op het 14 hectare dierentuin. Deze zoo vangt trouwens ook gehandicapte dieren op!

Leukste steden bij Odsherred

Bezoek Aarhus vanuit je vakantiehuis in Odsherred. Na een veerboottocht bereik je de hoofdstad van Jutland na ongeveer 1 uur en 20 minuten. Bezoek vooral het Aros museum, de oude binnenstad, Tivoli Friheden en allerlei winkels en restaurants.

Er zijn ook verschillende leuke steden in Odsherred, waar je kunt genieten van de vakantie! Bezoek Nykøbing Sjælland waar je kunt winkelen en deelnemen aan verschillende evenementen en markten. Rørvig is een klein vissersdorp en een echte badplaats. Vaar vanaf Rørvig naar Hundested en wandel langs de haven en geniet van een maaltijd met vis in de zon!

Culinair Odsherred

Geniet van je maaltijd met verse groenen, fruit en vlees en probeer wat lokale gerechten in Odsherred.  Het Lammefjord-gebied staat met name al vele jaren bekend om zijn vele verschillende groenten. Deze worden gekweekt op oude bodem van de fjord en bevat daarom veel mineralen.Veel goede restaurants van Denemarken worden geleverd met groenten uit de Lammefjord.