Vakantiehuis in Waals-Brabant

Heb je nood om er even tussenuit te gaan? Zoek dan een vakantiehuis in Waals-Brabant en geniet van een welverdiende vakantie in deze interessante regio. Waals-Brabant is de kleinste en jongste provincie van België en ligt in het centrum van het land waardoor je gemakkelijk alle kanten op kan. Deze provincie heeft heel wat te bieden voor een vakantie, van aantrekkelijke steden en een ruim cultureel aanbod tot diverse activiteiten. Wij nemen je mee naar Waals-Brabant en maken je wegwijs in het uitgebreide vakantie-aanbod!

Huizen aan het water in Waals-Brabant

Bezoek de steden en dorpen

In Waals-Brabant vind je tal van aantrekkelijke steden en dorpen die een bezoek verdienen. Trek vanuit je vakantiehuis in Waals-Brabant naar de gezellige hoofdstad Waver en bezichtig er de Notre-Dame de Basse-Wavre-basiliek, de Saint-Jean-Baptiste de Wavre-kerk en het Le Maca-standbeeld. Ga iets drinken in een van de vele bars en geniet van een heerlijk fris biertje. Carnaval wordt in Waals-Brabant op veel plekken uitbundig gevierd en in Waver is dat niet anders. In studentenstad Louvain-La-Neuve vind je het Hergé-museum, waar je alles te weten komt over Georges Prosper Remi Remi, ofwel Hergé, en zijn beroemdste stripfiguur Kuifje. In Nijvel raden we je aan te stoppen aan de Sint-Gertrudiskerk, terwijl ook een bezoek aan Mélin - een van de mooiste dorpjes van Wallonië - niet mag ontbreken op de planning.

Vakantiehuis in Waals-Brabant

Op schok in de groene Tuin Van Brussel

Waals-Brabant wordt ook wel eens de “Tuin van Brussel” genoemd, omdat het een groene streek is die vlak bij verschillende steden ligt. In heel Waals-Brabant kan je met het hele gezin terecht in parken, provinciale domeinen met tal van activiteiten en tuinen, allemaal op korte afstand van je vakantiehuis in België. Denk maar aan het Provinciaal Domein Bois des Rêves, Provinciaal Domein Hélécine - met de Abdij van Heylissem - en het bos van Lauzelle. Ook het meer van Genval, het Regionaal Domein Solvay - waar je het Kasteel van Terhulpen aantreft - en het nabijgelegen Zoniënwoud zijn leuke uitstappen in de natuur. Actievelingen kunnen zich in Waals-Brabant naar hartelust uitleven op tal van wandel- en fietsroutes. De totale lengte van de fietspaden van de provincie bedraagt zelfs meer dan duizend kilometer. Het fietsnetwerk sluit bovendien mooi aan op die van Vlaanderen en de naburige provincies Henegouwen, Luik en Namen. De fiets is dus echt wel hét vervoermiddel bij uitstek om de natuur van Waals-Brabant en de omgeving te leren kennen!

Plezier voor het hele gezin

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Waals-Brabant is een bezoek aan Walibi (Waver) een must. Leef je hier samen met je kinderen helemaal uit en voel de adrenaline stromen op avontuurlijke achtbanen en tal van andere spannende attracties. Of kies voor waterpret en probeer een van de vele glijbanen uit in Aqualibi. Aventure Parc staat dan weer garant voor avontuur in de natuur met verschillende hoogteparcours in bomen. Pret gegarandeerd tijdens je vakantie in Waals-Brabant!

Cultuur en geschiedenis

Vanuit je vakantiehuis in Waals-Brabant kan je kennismaken met een stukje geschiedenis en cultuur van Belgische bodem. Een van de bekendste monumenten van België bevindt zich in de gemeente Eigenbrakel: de Leeuw van Waterloo. De leeuw houdt de herinnering aan de Slag bij Waterloo en de nederlaag van Napoleon Bonaparte springlevend, net als het Wellingtonmuseum in Waterloo. Het monument bevindt zich op een heuvel van zo’n 45 meter hoog en is dan ook een populair uitkijkpunt. Verder zijn er nog talrijke bezienswaardigheden in Waals-Brabant die verwijzen naar de geschiedenis van de streek. Denk onder meer aan de kastelen van Kasteelbrakel en Corroy-le-Château en de mooie Abdij van Villers-la-Ville, waar je door vijf tuinen en een wijngaard kan wandelen. Voor een stukje luchtvaartgeschiedenis van de streek kan je terecht in het First Wing Historical Center aan de luchtmachtbasis van Beauvechain. Het hellend vlak van Ronquières is dan weer een unieke scheepslift die een hoogteverschil van zeventig meter overbrugt. Bezoek hier het Visitor Center en geniet van het uitzicht in de panoramische liften en de glazen brug. Tot slot richten kunstliefhebbers zich het best tot het Kasteel van Terhulpen, waar ze in een hoeve kunnen genieten van werken van de Belgische kunstenaar Folon. De Belgische cultuur is natuurlijk ook bier. In Waals-Brabant is dat niet anders. De provincie huisvest enkele interessante (micro)brouwerijen waar je kan proeven van lokaal gebrouwen gerstenat.

Uitstekende springplank

Waals-Brabant is centraal gelegen en vormt daardoor de perfecte provincie om tal van andere plekken te bezoeken. Zak af naar het zuiden, ervaar de groene heuvelachtige Ardennen en bezoek het prachtige Durbuy. Of ga naar Luik, gelegen aan de boorden van de Maas. Een bezoekje aan universiteitsstad Leuven mag natuurlijk ook niet ontbreken. En vergeet Brussel niet, gelegen op heel erg korte afstand van je vakantiehuis in Waals-Brabant!

Huur een vakantiehuis in Waals-Brabant

Een vakantiehuis in Waals-Brabant is de uitgelezen uitvalsbasis om deze interessante provincie te ontdekken. Je verblijft op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, een fantastisch pretpark en tal van interessante steden, zoals Brussel. Je wordt omringd door de groene natuur waar je volop kan fietsen en je kan kennismaken met de geschiedenis van de streek. Kies voor een vakantiehuis in Waals-Brabant en ontdek dit prachtige stukje van Wallonië!