Vakantiehuis in Koekelare

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Vakantiehuis in Koekelare

Welkom in Koekelare, een rustige gemeente in West-Vlaanderen en de Westhoek. Met een vakantiehuis in Koekelare beleef je een welverdiende vakantie in eigen land, in een regio met eindeloze wandel- en fietsmogelijkheden. Verken het West-Vlaamse platteland met de fiets en geniet daarna van een heerlijk streekbiertje. Of ga op ontdekking in de vele charmante dorpjes en stadjes in de buurt en maak kennis met hun fascinerende erfgoed. Een vakantie in Koekelare belooft veel moois!

Bezienswaardigheden in en rond Koekelare

Rondom onze vakantiehuizen in Koekelare vind je veel interessante bezienswaardigheden. Zo is er een vroegere brouwerijsite die nu twee musea huisvest: het Käthe Kollwitz Museum en het Fransmansmuseum. Het eerste staat in het teken van de expressionistische werken en het leven van Duitse kunstenares Käthe Kollwitz. In het Fransmansmuseum maak je kennis met de vele Vlaamse seizoensarbeiders die in Noord-Frankrijk aan de slag gingen op het veld. Andere aan te raden hoogtepunten in Koekelare zelf zijn de Hovaeremolen en de poëziestraat (Noordomstraat).

De Westhoek is een streek met een bewogen oorlogsgeschiedenis en dat zal je ook merken tijdens je vakantie. Op korte afstand van je vakantiehuis in Koekelare ligt het Lange Max Museum, genoemd naar een Duits kanon waarvan je nu nog de geschutsbedding kan bezoeken. Vlak bij Koekelare liggen ook Diksmuide en Ieper, steden met een geschiedenis getekend door de oorlog.

Tips en activiteiten voor natuurliefhebbers

De omgeving van onze vakantiehuizen in Koekelare vormt een uitstekend decor voor natuurliefhebbers. Een zalige wandeltocht afleggen doe je in het Arboretum van Koekelare, een natuurparadijs van 8,5 ha met maar liefst 140 verschillende boomsoorten. Het Koekelarebos bevindt er zich vlak naast en biedt je nog extra wandelplezier op een pad van 4,5 kilometer lang. Hou je ogen goed open en spits je oren, want de plaatselijke fauna en flora mag je gewoon niet missen. Meer groen én ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud vind je in het domein De Mote. Je kinderen kunnen er zich uitleven op een speeltuin en zich vermaken tijdens de zoektocht "de legende van het Motespook".

Ook op twee wielen beleef je de tijd van je leven wanneer je een vakantiehuis in Vlaanderen huurt, en in Koekelare is dat niet anders. Fietsvriendelijke regio's als de Westhoek, het Brugse Ommeland en de kust liggen binnen handbereik vanuit je vakantiewoning in Koekelare en bieden je talloze fietsroutes, zoals de Krekedalroute. Deze route vertrekt in Diksmuide en loodst je langs de Ruidenberg, een heuvel op de grens met Ichtegem en Kortemark. Meer geoefende fietsers kunnen zichzelf testen op de korte (63 km) of lange versie (116 km) van de Hellingenroute in het Heuvelland. In totaal krijg je daarop respectievelijk twintig en veertig kuitenbijters voor de kiezen. Daarna kom je op adem in een dorpscafeetje met een biertje en meer lekkers van plaatselijke bodem.

Steden in de buurt van je vakantiewoning in Koekelare

Een van dé grote voordelen van een vakantiehuis in Koekelare is de ligging. Koekelare is uitstekend gelegen en geeft je de kans om enkele van de mooiste steden van ons land te ontdekken. Brugge verwelkomt je met zijn rijke erfgoed, leuke restaurants en uitgebreide winkelaanbod. Nog dichterbij ligt Oostende, de Koningin der Badsteden. Daar kan je zalig relaxen op het strand of ontspannende wandelingen maken op de lange dijk. En wat gezegd van een uitstap naar de steden Veurne, Diksmuide en Ieper, of de uitnodigende badplaatsen Nieuwpoort, Middelkerke of Koksijde? Met een vakantiehuis in België, en meer bepaald in Koekelare, kan je heel wat richtingen uit!

Huur jouw ideale vakantiehuis in Koekelare

Een vakantiehuis in Koekelare is de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannende vakantie in België. Je verblijft in een groene omgeving met heel wat fiets- en wandelmogelijkheden en kan mooie uitstappen maken met het hele gezin. Ontdek bijvoorbeeld Brugge of kies voor een dagje ontspannen aan de Belgische kust. Thuisblijven in je vakantiehuis in Koekelare zal al snel aanvoelen als thuiskomen dankzij het gezellige interieur, de hoogwaardige voorzieningen en de hoge mate van comfort. Er is bovendien genoeg ruimte voor het hele gezin om helemaal uit te rusten en te genieten van voldoende privacy. Installeer je tijdens de zomer in de tuin met een goed boek en smul daarna van een lekker avondmaal op je privéterras. Zin in een onvergetelijke vakantie in eigen land? Huur dan een vakantiehuis in Koekelare!