Vakantiehuis in Borgloon

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Vakantiehuis in Borgloon

Boek een vakantiehuis in Borgloon en ontdek Haspengouw, een mooie streek die zich uitstrekt over verschillende Belgische provincies. In deze contreien geven fruitbomen, bloesems en bijzondere historische bezienswaardigheden het ritme aan. Wandelen of fietsen is een waar plezier in het glooiende Haspengouwse landschap, waar nog parels van landbouwdorpen verborgen liggen. Kom tot rust in een vakantiehuis in Borgloon en laat je verrassen door Zuid-Limburg.

Bezienswaardigheden in en rond Borgloon

De naam Borgloon betekent "burcht op een beboste heuvel". Dit verwijst naar de tijd dat het stadje een bolwerk was van waaruit de graven van Loon half Limburg controleerden. Verscheidene bezienswaardigheden refereren naar dit rijke verleden en doen je luidop dromen over de middeleeuwen. Vanop de voormalige burchtheuvel opent zich een weids uitzicht op het fruitlandschap waarin onze vakantiehuizen in Borgloon verborgen liggen.

Eens je de straten van het historische centrum intrekt, dan stuit je al snel op ravissante historische panden en idyllische steegjes. Het stadhuis van Borgloon - ook wel 's Grevenhuis genoemd - stamt oorspronkelijk uit de elfde eeuw. Het is een voorbeeld van de Maaslandse stijl en herbergt onder meer een twaalfde-eeuwse schatkist.

De stoomstroopfabriek van Borgloon won in 2007 de Monumentenstrijd en verdient zeker een bezoekje vanuit je vakantiewoning. Je maakt er een reis doorheen de geschiedenis van de stroopfabricatie en vindt er een fruitbelevingscentrum. Andere aanraders om te bezoeken zijn de Sint-Odulfuskerk, de kapel van Helshoven en het kasteel van Rullingen.

Uitstappen in de omgeving van je vakantiewoning

Met een uitstekend gelegen vakantiehuis in Vlaanderen kan je heel wat kanten op. Borgloon ligt tussen Sint-Truiden en Tongeren, twee steden die heel wat te bieden hebben. Sint-Truiden valt op met een ruim winkel- en restaurantaanbod, fascinerende monumenten en pittoreske stedelijke hoekjes. Tongeren staat dan weer bekend als de "eerste stad van België" en de thuisbasis van het Gallo-Romeins Museum. In dit museum maak je kennis met de lange geschiedenis van Limburg en de verschillende culturen die er hun sporen achtergelaten hebben.

Ook voor kinderen zal een verblijf in een vakantiehuis in Borgloon aanvoelen als een ware belevenis. Ze kunnen bijvoorbeeld naar hartenlust ravotten in het Limburgse natuurschoon, of zich uitleven in Plopsa Indoor Hasselt of Bokrijk (Genk).

Op schok in de Limburgse natuur

Haspengouw is een schitterende streek voor natuurliefhebbers en vormt het hele jaar door een geweldig decor voor activiteiten in de buitenlucht. Vanaf je vakantiehuis in Borgloon vertrek je voor mooie wandel- of fietstochten tussen fruitbomen, bloesems en imposante kastelen. Door de glooiingen in het landschap geniet je vanop elke heuvel van een schitterend uitzicht. Halt houden doe je in een lokaal restaurant, waar ze heerlijke gerechten op tafel toveren met producten van eigen bodem.

Tijdens het wandelen zal je hier en daar ook een kunstwerk in de natuur kunnen meepikken. Een echte aanrader is 'Reading between the lines'. Dit doorkijkkerkje van de hand van het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh bestaat uit stalen platen en is tien meter hoog. Een uniek werk, dat afhankelijk van waar je staat soms helemaal lijkt op te gaan in het omringende landschap. Voor onvergetelijke vakantie-ervaringen hoef je dus helemaal niet naar het buitenland te gaan, maar kan je ook gewoon een vakantiehuis in België huren.

Jouw favoriete vakantiehuis in Borgloon huren

Huur een vakantiehuis in Borgloon en geniet dankzij NOVASOL van een geslaagde vakantie in Limburg. Dit stadje ligt weggestopt in het groene landschap van Haspengouw en straalt een en al historische charme uit. Onze uitnodigende accommodaties zijn perfect geschikt voor een vakantie met je gezin en partner, maar bieden ook voldoende ruimte voor grote groepen. Het gezellige interieur van onze vakantiehuizen in Borgloon roept een huiselijke sfeer op, waardoor je je vanaf het eerste moment thuis zal voelen. De omgeving van Borgloon is een paradijs voor wie graag wandelt of fietst, en herbergt veel interessante bezienswaardigheden. Je kan natuurlijk ook gewoon thuisblijven en ontspannen op het terras, een gezelschapsspel spelen in de knusse woonkamer, of kokkerellen in de volledig geëquipeerde keuken. Redenen te over dus om vandaag nog op zoek te gaan naar jouw ideale vakantiehuis in Borgloon.