Vakantiehuis in Virton

Huur een vakantiehuis in Virton en ga op avontuur in de zuidelijkste stad van ons land. Virton (provincie Luxemburg) wordt gezien als de hoofdstad van de Gaumestreek, ook wel eens de Belgische Provence genoemd. Dit stukje België bekoort met mooie natuurlandschappen, lekkere streekproducten en bezienswaardigheden uit een boeiend verleden. Meer dan genoeg redenen dus om een vakantiehuis in Virton te huren.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Bezienswaardigheden van Virton

Virton ligt aan de samenvloeiing van de riviertjes de Vire en de Ton, maar ontleent daar verrassend genoeg zijn naam niet aan. De naam van de stad komt van Vertunum, wat Keltisch is voor "goed verdedigde heuvel".

Het oude centrum van Virton is charmant en uitnodigend met pittoreske steegjes, schilderachtige huisjes en overblijfselen van middeleeuwse muren. Een niet te missen monument vlak bij je vakantiehuis in Virton is de imposante Sint-Laurentiuskerk, die wel iets wegheeft van een Griekse tempel. De kerk werd begin de negentiende eeuw gebouwd en heeft een gevel in de neoclassicistische stijl.

Sla ook een bezoek aan het Gaumemuseum niet over. Dit streekmuseum vindt zijn onderkomen in een zeventiende-eeuws klooster. Het gunt je aan de hand van onder meer archeologische stukken en kunstwerken een unieke inkijk in de geschiedenis van de Gaumestreek. Je kan deze boeiende plek gemakkelijk bezoeken als je een van onze nabijgelegen vakantiehuizen in Luxemburg huurt.

Wat te doen tijdens je vakantie in Virton?

De omgeving van onze vakantiehuizen in Virton biedt ontelbare mogelijkheden voor natuurliefhebbers. De heuvelachtige Gaumestreek is magisch groen en telt prachtige, dichte bossen waar wandelaars hun hart kunnen ophalen. Een leuke route om je volledig onder te dompelen in de natuur en cultuur van de Gaume is de Transgaumaise, geschikt voor zowel wandelaars als fietsers. Ze bestaat uit zes etappes (zeven voor fietsers), en vertrekt en eindigt in Virton. Onderweg steek je de grens over met Frankrijk en kan je proeven van streekproducten. Je ontdek ook het dorp Torgny, een van de pareltjes van Wallonië.

Leuk met kinderen is het Sentier des Songes of Dromenpad. Tijdens deze tocht kom je langs zeven vijvers in de vallei van de Zigomars-elfen. Of leg het 1,5 kilometer lange Feeënpad af en ontdek de Trou des Fées, een mysterieuze grot. Zoals je ziet, zullen ook de allerkleinsten de tijd van hun leven beleven in een vakantiehuis in België.

Steden in de buurt van je vakantiewoning in Virton

Vanuit je vakantiewoning in Virton bezoek je gemakkelijk enkele van de boeiendste steden en meest idyllische dorpen in Zuid-België. Zo is er Bouillon, een aangename stad aan de rivier de Semois met een impressionant middeleeuws kasteel. In Villers-devant-Orval kan je de Abdij Notre-Dame d'Orval bezoeken, waar het trappistenbier Orval gebrouwen wordt. Koop een kleine voorraad en ervaar hoe de zomerdagen op het terras van je vakantiehuis in Virton nog beter smaken.

Virton ligt bovendien vlak bij de Franse en Luxemburgse grens, waardoor een uitstapje naar onze buren al snel gemaakt is. In Frankrijk springt de stad Montmédy in het oog. Bezoek de citadel - gelegen op een heuvel - en geniet van een geweldig panoramisch uitzicht. Wat verder richting het zuiden vind je de historische stad Verdun, die bekendstaat om het Verdrag van Verdun. Hier haal je je camera boven voor de stadspoort, de kathedraal en het bisschoppelijk paleis (18de eeuw). Het kleine dorpje Avioth, vlak bij Virton, pakt dan weer uit met een grote basiliek.

Het ideale vakantiehuis in Virton huren

Kies je favoriete vakantiehuis in Virton en maak je klaar voor een vakantie in eigen land. Virton is een fantastische uitvalsbasis voor een vakantie in de Gaumestreek, ook wel bestempeld de Belgische Provence. Onze vakantiewoningen liggen midden in het groen en zijn het perfecte startpunt voor talloze wandel- of fietsavonturen. Na een dag in de natuur is er niets leukers dan neerploffen in de gezellige woonkamer of op het terras van je vakantiehuis in Virton. Haal er wat lokale lekkernijen bij en proef van de culinaire geheimen van het zuiden van ons land. Onze huiseigenaren hebben het onderste uit de kan gehaald om jou een comfortabel vakantieplekje met kwaliteitsvolle voorzieningen te bieden. Zo kan jij tijdens je vakantie helemaal tot rust komen en hoef je enkel aan genieten te denken. Twijfel niet, bekijk onze selectie en huur vandaag nog je gedroomde vakantiehuis in Virton.