Vakantiehuis in Vielsalm

Met een comfortabel vakantiehuis in Vielsalm verblijf je in de beklijvend mooie Hoge Ardennen! Het Lac des Doyards geeft Vielsalm een unieke vakantie-uitstraling en nodigt uit om je hoofd even helemaal leeg te maken aan de waterkant. Avontuurlijke tochten door de ongerepte Ardennen loodsen je langs fenomenale stukjes natuur, nostalgische Waalse dorpjes en in het groen verscholen bezienswaardigheden. Talloze redenen dus om een vakantiehuis in Vielsalm te huren en 's lands groenste natuurstreek te bewonderen!

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Bezienswaardigheden rond je vakantiewoning in Vielsalm

Hou je ogen goed open als je eropuit trekt vanuit je vakantiehuis in Vielsalm, want voor je het weet, heb je iets gemist! De regio rond je vakantiewoning - "le Pays de Salm" - is genoemd naar de rivier de Salm en vormt geologisch gezien een zeer fascinerend gebied. Het Museum van de Salmvallei serveert je interessante feiten over geologie, maar ook over de plaatselijke geschiedenis, industrie, folklore en meer. De Ardennen zijn daarnaast bezaaid met monumenten en musea over de Tweede Wereldoorlog. In Vielsalm vind je een Amerikaanse tank uit de Slag om de Ardennen, terwijl je in Stoumont het Museum December 1944 kan bezoeken.

Vanuit je vakantiehuis in Luxemburg maak je makkelijk een uitstap naar heel wat andere bevallige plekken en niet te missen bezienswaardigheden. Het charmante Durbuy zal je hart keer op keer veroveren met zijn geplaveide straatjes en historische gebouwen. Na een korte autorit bewonder je ook de onstuimig bulderende watervallen van Coo of gier je van plezier in het pretpark Plopsa Coo. En dan zijn er nog de abdij van Stavelot, de oorlogsmusea en- monumenten van Bastenaken, het magische stadje La Roche-en-Ardenne, het formule 1-circuit van Spa-Francorchamps ...

Een vakantie in de schitterende Ardense natuur

Wie niet kan stilzitten tijdens zijn vakantie én van natuur houdt, huurt het best vandaag al een vakantiehuis in Vielsalm! Het uitgebreide wandelnetwerk van le Pays de Salm omvat meer dan 120 kilometer aan aangeduide routes. Met je wandelschoenen aan kom je langs bevallige dorpen en muisstille gehuchten waar in een volks cafeetje een streekbiertje op je wacht. Vertoef je liever op twee wielen? Ontdek dan de talloze mountainbikeroutes in de groene heuvels rond Vielsalm of begeef je richting Houffalize, de mountainbikehoofdstad van ons land!

Naar hartenlust kajakken of kanoën doe je op de slingerende rivieren van de Ardennen. Terwijl je 's zomers op het water vertoeft, bind je 's winters de skilatten aan! In de buurt van je vakantiehuis in België in de Hoge Ardennen liggen verschillende skipistes op je te wachten. Baraque de Fraiture, een van de hoogste punten van ons land, serveert je tijdens een aangename skisessie een weergaloos uitzicht op het heuvelachtige en bosrijke landschap van de streek.

Het ideale vakantiehuis in Vielsalm huren

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Vielsalm kan je zorgeloos genieten van een vakantie in eigen land! Het interieur en de vele uitstekende voorzieningen geven je dat echte knusse thuisgevoel dat zo vaak ontbreekt op hotel. Je kinderen kunnen ongestoord en veilig ravotten in het groen rond je accommodatie en daarna zetten ze hun hongerige tanden in een heerlijke maaltijd. Onze vakantiehuizen in Vielsalm zijn het perfecte toevluchtsoord om de dagdagelijkse realiteit de rug toe te keren en op avontuur te trekken in de groene bossen, heuvels en valleien van de Ardennen. In de vele charmante dorpen in de streek van Vielsalm sla je een praatje met de vriendelijke plaatselijke inwoners en hef je in een dorpscafé samen het glas op een meer dan geslaagde vakantie. Bekijk vandaag nog ons aantrekkelijke aanbod aan vakantiehuizen in Vielsalm en zoek uit wat de Belgische Ardennen zo bijzonder maakt!