Vakantiehuis in Rendeux

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Rendeux beleef je een schitterende natuurvakantie in eigen land! Rendeux is een karakteristiek dorp en een gemeente in de provincie Luxemburg, aan de groene oevers van de Ourthe. Dit heuvelachtige deel van de Ardennen is adembenemend mooi en nodigt van bij je aankomst in je vakantiehuis in Rendeux uit tot lange dagen vol wandel- en fietsplezier. Reis naar het zuiden van ons land en ontdek de betoverende Ardennen!

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Wat te doen tijdens je vakantie in Rendeux?

In de buurt van je comfortabele vakantiehuis in Rendeux baant de rivier de Ourthe zich al slingerend een weg door het Ardennenlandschap. Tijdens een wandeling maak je met het hele gezin kennis met de natuurlijke charme van de vallei van deze rivier en geniet je meer dan eens van een fantastisch panoramisch uitzicht. Een natuurplek in Rendeux die zeker een bezoek waard is, is het Arboretum Lenoir. Deze uitgestrekte bomentuin, een van de mooiste van ons land, herbergt een immense verzameling planten- en boomsoorten.

De aanwezigheid van de Ourthe zorgt ervoor dat er ook op het water heel wat avonturen te beleven vallen! Neem plaats in een kajak en observeer de groene omgeving van je vakantiehuis in Luxemburg eens vanuit een ander perspectief. Ruil je een kajak liever in voor een mountainbike? Geen probleem! In Rendeux kan je je immers volop uitleven op twee wielen en enkele avontuurlijke routes verkennen. En ook een uitstap naar het nabijgelegen Houffalize, de Belgische mountainbikehoofdstad, behoort tot de mogelijkheden.

Bezienswaardigheden rondom je vakantiewoning in Rendeux

Het gebied rondom onze vakantiehuizen in Rendeux is niet alleen populair dankzij de ongerepte natuurpracht, maar ook dankzij de vele charmante stadjes en dorpjes. Zo maak je gemakkelijk een uitstap naar het magische stadje La-Roche-En-Ardenne. Het middeleeuwse kasteel, indrukwekkend neergepoot aan een scherpe bocht van de Ourthe, is de onbetwistbare parel van deze toeristische hotspot van de Ardennen. Of wat denk je van een bezoek aan Durbuy, dat met pittoreske geplaveide straatjes, traditionele stenen huizen en een vrolijke vakantiesfeer meteen bekoort?

Ook in Rendeux zelf en in de deelgemeenten tref je enkele interessante bezienswaardigheden aan. In Beffe stuit je op een tankmonument uit de Tweede Wereldoorlog. Vlak bij het karaktervolle dorpje Marcourt, op een beboste heuvel, liggen dan weer de kluizenaarswoning en kapel van Sint-Thibaut. Je krijgt er een ongelooflijk mooi uitzicht op de vallei van Marcourt voorgeschoteld. Neem je intrek in een van onze vakantiehuizen in België in de buurt van Rendeux en ontdek waarom zoveel toeristen hun hart verloren hebben aan de Ardennen.

Waarom een vakantiehuis in Rendeux huren?

De Ardennen vormen zonder twijfel de mooiste natuurbestemming van ons land! Als je een vakantiehuis in Rendeux huurt, verblijf je midden in het weelderige natuurschoon dat het zuiden van ons land zo aantrekkelijk maakt. Tijdens een vakantie in Rendeux en omstreken maak je met het hele gezin talloze excursies en ga je op avontuur in de onaangeroerde vallei van de Ourthe. De vele rustieke dorpjes en pareltjes als La-Roche-En-Ardenne en Durbuy nemen je mee naar lang vervlogen tijden en betoveren je met hun authentieke karakter. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Rendeux kan je de dagelijkse beslommeringen achter je laten en in alle privacy ontspannen met je partner, gezin of vrienden. Dankzij de uitstekende voorzieningen, zoals een volledig uitgeruste keuken, kom je bovendien niets tekort om er een zorgeloze vakantie in de Ardennen van te maken. Aarzel niet langer en bekijk vandaag nog onze selectie vakantiehuizen in Rendeux!