Vakantiehuis in Nassogne

Voor een aangenaam verblijf in de natuur zit je goed in een vakantiehuis in Nassogne. Deze gemeente in de provincie Luxemburg is een uitstekende uitvalsbasis om de Ardennen en de Zuid-Belgische natuur met je eigen ogen te ontdekken. In de streek van Nassogne stuit je op kabbelende riviertjes, groene weides en nog veel meer moois van Moeder Natuur. Met daarbovenop nog interessante bezienswaardigheden en lekkere streekspecialiteiten kan je vakantie in Luxemburg al niet meer stuk.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Wat te doen rond je vakantiewoning in Nassogne?

De grootste troef van Nassogne is zonder twijfel de adembenemende natuurpracht die je er aantreft. Het Grote Woud van Saint-Hubert (Frans: La Grande Forêt de Saint-Hubert) beslaat delen van de gemeente en creëert een droomdecor voor buitenactiviteiten. Knoop de veters van je wandelschoenen stevig vast en verken het wandelnetwerk van meer dan 1500 kilometer. Onderweg spot of hoor je misschien wel een hert of een wild zwijn! De landschappen rond je vakantiehuis in Nassogne bieden talloze mogelijkheden voor avontuurlijke wandeltochten en mountainbikeritten. Op twee wielen duik je al snel het bos in om daarna tijdens een welverdiende pauze te genieten van enkele schitterende panorama's. De bijhorende stilte met daartussen het geluid van fluitende vogels is de ideale remedie tegen de stress van thuis.

Niet te missen bezienswaardigheden

Nassogne is niet alleen fabelachtige natuur, maar ook cultuur en geschiedenis. Het verhaal van de gemeente begon met de fontein Nassonia en een klein gehucht errond aan de Romeinse heirbaan tussen Trier en Bavais. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Nassogne en omstreken wanneer je in een vakantiehuis in Luxemburg verblijft. Zo mag je onder meer de Saint-Monon-kerk en de gelijknamige kapel niet missen. Jaarlijks vindt in Nassogne ook "les remuages" plaats, een processie om Saint-Monon, de patroonheilige van de boeren, in de kijker te zetten en te eren.

Aan het meertje Les Goffes kan je heerlijk picknicken met zicht op de lokale watertoren. Deze werd in 1991 onder handen genomen door creatieve geest Serge Nanson, die er vogels en andere dieren op schilderde. Verder is ook de fontein La Pépinette de moeite waard om te bezoeken vanuit een vakantiehuis in Nassogne. Naar verluidt zou Pepijn de Korte hier voor water voor zijn manschappen en paarden gezorgd hebben door met zijn zwaard op de rots te slaan.

Nassogne en zijn gastronomie

Door voor een vakantiehuis in België te kiezen, kan je ook tijdens je vakantie genieten van al het lekkers van bij ons. De streek van Nassogne brengt uitstekende vleesspecialiteiten voort die heerlijk smaken op het gezellige terras van je vakantiewoning. Wat je daarbij kan drinken vraag je je af? Een lokaal biertje natuurlijk! In Brasserie Saint-Monon, in 1996 opgericht door Pierre Jacob, hebben ze verschillende smakelijke bieren, waaronder een met honing. Proeven of een voorraad inslaan voor in je vakantiehuis in Nassogne? Jij kiest!

Steden en dorpen in de buurt

Vanuit je vakantiehuis in Nassogne zijn verschillende uitstappen mogelijk naar mooie Waalse dorpen en steden. Vlakbij ligt La Roche-en-Ardenne, een van de onbetwiste parels van de Ardennen. Het kasteel en de Ourthe met zijn vele bochten zorgen er voor een prachtig plaatje. Wat verderop vind je dan weer magisch Durbuy, ook wel "het kleinste stadje ter wereld" genoemd. Of wat gedacht van de vele piepkleine Ardense dorpen en gehuchten, waar de authentieke charme van afdruipt? Ook Bouillon met zijn middeleeuwse burcht en Bastenaken met het Bastogne War Museum mag je met stip noteren in je vakantieplanning.

Huur een vakantiehuis in Nassogne

Nassogne is een geweldige bestemming voor een vakantie in eigen land. Onze vakantiehuizen in Nassogne zijn het ideale vertrekpunt voor avonturen in de Zuid-Belgische natuur. Verken de Ardennen en laat je verbazen door de onaangeroerde natuurpracht van het Woud van Saint-Hubert. Wandel door muisstille Luxemburgse gehuchten en doe je op een terrasje tegoed aan streekspecialiteiten en bier van lokale bodem. Met een vakantiehuis in Nassogne geniet je van het beste van Zuid-België in een comfortabel decor. Je beschikt over een mooi terras, een goed geëquipeerde keuken en andere kwaliteitsvolle faciliteiten. Ook je favoriete viervoeter is bij veel van onze huiseigenaren meer dan welkom. In de zomer zal de tuin jouw geliefkoosde plekje zijn om te ontspannen. Terwijl je kinderen ravotten, begin jij aan een nieuw boek, onder het aangename gefluit van talloze vogels. Klinkt dit je als muziek in de oren? Ga dan vandaag nog op zoek naar jouw gedroomde vakantiehuis in Nassogne!