Vakantiehuis in Florenville

Een vakantiehuis in Florenville is een uitstekende uitvalsbasis om het uiterste zuiden van ons land te verkennen. Dit stadje in de provincie Luxemburg ligt ingebed in de Semoisvallei, een schitterende streek voor natuurliefhebbers. Rondom onze vakantiewoningen wisselen weelderige bossen zich af met rustige gehuchten en de mooiste Waalse dorpjes. Daarbovenop komen nog eens boeiende bezienswaardigheden en lokale lekkernijen. Kortom: Florenville is een geweldige bestemming voor een vakantie in België.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Over Florenville

De omgeving van je vakantiehuis in Florenville straalt een landelijke charme uit waarvan je meteen in de vakantiestemming zal komen. De stad telt zo'n 5500 inwoners en ligt op een cuesta, een asymmetrische heuvel. In de gemeente Florenville, die het gelijknamige stadje omvat, liggen pittoreske gehuchten en dorpjes met rustieke huisjes. Eén daarvan, het kunstenaarsdorp Chassepierre, wordt steevast beschouwd als een van de allermooiste plekjes om te bezoeken vanuit een vakantiehuis in België. De unieke ligging aan de kronkelende Semois zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. Elke zomer vindt er het Internationaal Straatkunstenfestival plaats, een cultureel evenement met theater-, muziek- en circusvoorstellingen.

Ontdek de Gaumestreek vanuit je vakantiewoning in Florenville

Florenville ligt in de Gaume, een cultureel en geografisch gebied binnen Belgisch Lotharingen. Dankzij het microklimaat van deze regio geniet je op het terras van je vakantiehuis in Florenville van aangename temperaturen. De vriendelijke locals zullen je in het "Gaumais", het plaatselijke dialect, met plezier wat vakantietips geven. Zo zullen ze je weten te vertellen dat de Gaumse natuur gemakkelijk te verkennen is via talloze wandelpaden. Trek eropuit vanuit je vakantiewoning in Florenville, bewonder de karakteristieke cuesta's en ontdek de talrijke dichte bossen met hun gevarieerde flora en fauna. De kans zit erin dat je het pad kruist van herten, everzwijnen of andere wilde dieren. In de charmante Gaumse dorpjes is het daarna smullen van heerlijke streekspecialiteiten en -producten, zoals paté Gaumais en plate de Florenville.

Wat te zien in en rond Florenville?

Florenville zelf verrast je met enkele boeiende bezienswaardigheden. De neogotische Église Notre-Dame de l'Assomption torent ver boven alles en iedereen uit en gunt je van bovenaf een adembenemend uitzicht. De Abdij Notre-Dame d'Orval ligt tussen bossen en kent een lange geschiedenis. Vandaag de dag staat deze cisterciënzerabdij bekend als de plek waar het beroemde Orval-bier gebrouwen wordt. Tijdens een rondleiding kom je meer te weten over het brouwproces en mag je natuurlijk ook proeven van de lokale godendrank. Nadien kan je ook een eigen voorraad kopen voor in je vakantiehuis in Florenville.

Het regionaal landschapscentrum Paysalia in Florenville is zeker ook een bezoek waard. Jong en oud krijgen er op een leuke manier een inkijk in de lokale landschappen en het plaatselijke erfgoed. Voor natuurliefhebbers biedt de omgeving van onze vakantiehuizen in Luxemburg talloze leuke hoogtepunten en must-sees. Zo is er de rotsformatie La Roche à l'Appel, een parel van de Belgische natuur, of wat verder Le Tombeau du Géant, een bosrijke heuvel in een meander van de Semois. Van de regionale geschiedenis proeven? Richt je aandacht dan op de majestueuze kastelen in de buurt van je vakantiehuis in Florenville. De middeleeuwse exemplaren van Bouillon of het Franse Sedan mag je alvast niet missen.

Huur een vakantiehuis in Florenville

Boek een vakantiehuis in Florenville en ontdek wat Zuid-België zo bijzonder maakt. Je verblijft in de Gaumestreek, die door het aangename microklimaat ook wel "La Petite Provence Belge" genoemd wordt. Rondom je accommodatie vind je uitgestrekte heuvellandschappen, schilderachtige riviertjes en ongerepte bossen om volop te wandelen, te fietsen of tot rust te komen. En vlakbij ligt dan nog eens de onweerstaanbare natuurpracht van de Belgische Ardennen.

Met een vakantiehuis in Florenville verblijf je dicht bij fascinerende bezienswaardigheden en aantrekkelijke Zuid-Belgische dorpjes en stadjes. Onze huiseigenaren hebben gezorgd voor voorzieningen van de hoogste kwaliteit en voldoende ruimte, zodat je op je vakantie niet moet inboeten aan comfort en privacy. Bovendien zijn huisdieren toegelaten, waardoor ook je favoriete viervoeter kan genieten van eindeloos wandelplezier. Een verblijf in een vakantiehuis in Florenville belooft een onvergetelijke ervaring te worden.