Vakantiehuis in Voeren

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Voeren maak je kennis met een van de mooiste stukjes Vlaanderen! Voeren ligt in de provincie Limburg en leent zijn naam aan de gelijknamige Voerstreek. Dit heuvelachtige gebied weet met groene natuur, historische trekpleisters, idyllische kerkdorpjes en een authentiek karakter steevast het hart van toeristen te veroveren. Er even romantisch tussenuit met je partner of een vakantie in de natuur met vrienden of je gezin? Met een vakantiehuis in Voeren hou je alle opties open!

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Bezienswaardigheden rond je vakantiewoning in Voeren

Rondom je vakantiehuis in Voeren vind je verschillende interessante bezienswaardigheden! Niet te missen is de Commanderij van Sint-Pieters-Voeren. Dit kasteel, gebouwd in de Maaslandse renaissancestijl, charmeert bezoekers met zijn tuinen en zijn oorspronkelijke ringgrachten. Andere parels zijn het beeldenpark Garden Decor Roulan, het kasteel van Obsinnich en het kasteel van Altenbroek. Zin in een kop koffie en een lekker stuk Limburgse vlaai? Zet dan koers naar de prachtige tuinen van café-boerderij Schopsheim en ervaar het rustgevende effect van de Limburgse natuur.

Dankzij de uitstekende ligging van onze vakantiehuizen in België hoef je je tijdens je vakantie in Limburg niet te beperken tot een bezoek aan de Voerstreek alleen. Na een korte autorit sta je zo in enkele fascinerende Belgische, Nederlandse of Duitse steden met een rijk erfgoed en heel wat recreatiemogelijkheden. Verken het Gallo-Romeinse verleden van Tongeren, ga winkelen in Maastricht of steek de Duitse grens over richting de historische stad Aken. En dan is er nog Luik, waar je aan de boorden van de Maas smult van een Luikse wafel!

Wat te doen in en rond Voeren?

De omgeving van onze vakantiehuizen in Voeren is een paradijs voor natuurliefhebbers en actievelingen! Door het glooiende landschap met groene valleien, akkers en talloze boomgaarden loopt een uitgebreid bewegwijzerd wandelnetwerk van maar liefst 125 kilometer lang. Verschillende themawandelingen verrassen je met schitterende uitzichten en voeren je langs bossen, kastelen, beekjes, charmante vakwerkhuisjes ... De “Bronnenwandeling” werd in 2012 door Vlaanderen Vakantieland zelfs uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van Vlaanderen!

Ook voor fietsers liggen er heel wat mogelijkheden in de Voerstreek! Het heuvelachtige landschap is uitdagend en biedt je enkele stevige kuitenbijters en een uitgebreid mountainbikenetwerk. Tijdens je fietstochten passeer je verschillende wijndomeinen. Proef er van de lokale wijn of koop een flesje voor in je nabijgelegen vakantiehuis in Luik. Voor een meer ontspannen fietstocht met jong en oud zoek je de omgeving van de Maas op. Andere leuke activiteiten voor het hele gezin zijn boerengolf of een bezoek aan een speelboomgaard.

Waarom een vakantiehuis in Voeren huren?

Op zoek naar het perfecte vakantiehuis in Voeren? Neem dan een kijkje naar onze gevarieerde selectie en kies je favoriete accommodatie! De omgeving van je vakantiewoning in Voeren is adembenemend mooi. Je hoeft je deur maar dicht te trekken en je kan al kiezen uit talloze fantastische wandelingen of avontuurlijke fietstochten door een groen landschap met valleien, bossen, wijngaarden … Daarna trek je je terug in je vakantiehuis in Voeren, waar alle voorzieningen voor een zorgeloos verblijf aanwezig zijn. Onze accommodaties bieden je comfort en privacy, zodat je na een uitstap even op adem kan komen. Daarna ontkurk je een flesje lokale wijn bij het eten en praat je samen nog wat na over alle mooie momenten van die dag. Genieten en gezellig samenzijn, dat is waar een verblijf in een vakantiehuis in Voeren om draait!