Vakantiehuis in Stoumont

Die zalige vakantie dicht bij huis waar je al zo lang naar uitkijkt, begint in een vakantiehuis in Stoumont! Ongerepte natuurpracht en rust zijn de codewoorden op deze bijzondere plek die doorkruist wordt door de bochtige rivier de Amblève. Boek een ontspannend weekendje weg met het hele gezin of ga er een romantisch weekje tussenuit met je partner. Toch liever een fiets- of wandelvakantie met vrienden? Geen nood, want de omgeving van onze vakantiehuizen in Stoumont leent zich tot verschillende soorten vakantie-uitjes.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Ontdek de prachtige natuur van de Ardennen

Stoumont ligt in de provincie Luik en de Belgische Ardennen en is een schitterende bestemming voor natuurliefhebbers. De groene Ardennen zijn dé plek bij uitstek in België om de bekommernissen van het dagelijkse leven even de rug toe te keren en je hoofd vrij te maken. Een interessant stukje natuur vlak bij je vakantiehuis in Stoumont is het Veen van Malchamps, een veengebied in de Hoge Ardennen. Er lopen verschillende wandelpaden doorheen, net als de Europese wandelroute GR5.

Het Veen van Malchamps kan gezien worden als het meest westelijke deel van een ander bijzonder natuurgebied: de Hoge Venen. Ga op avontuur door bossen, heiden, graslanden, weiden en veengebieden. Bezoek er het Signaal van Botrange, met 694 meter boven de zeespiegel het hoogste punt van ons land. Misschien zie je van hieruit wel je vakantiehuis in Luik liggen! In de winter wordt dit landschap bedekt door een winters sneeuwtapijt, een plaatje dat je moet vastleggen op beeld. Ook mountainbikers komen in deze uithoek van België volop aan hun trekken.

Wat moet je zien rond je vakantiewoning in Stoumont?

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Stoumont pik je gemakkelijk de belangrijkste lokale bezienswaardigheden mee. We denken dan vooral aan het kasteel van Froidcourt, de Sint-Hubertuskerk en de Sint-Annakapel. In het Museum December 44 beleef je het Ardennenoffensief aan de hand van bijzondere historische voorwerpen, waaronder een imposante Duitse tank. Over de rivier de Amblève liggen de viaducten van Targnon en van Vennes. Door hun sierlijke bogen zijn ze zeker het bezichtigen waard.

Vlakbij vind je de watervallen van Coo en het pretpark Plopsa Coo, twee geweldige uitstappen voor gezinnen met kinderen. Een van de mooiste plekken om te bezoeken vanuit een vakantiehuis in België is Durbuy, dat graag pronkt met de titel "kleinste stadje ter wereld". De straten stralen er zoveel historische charme uit dat je het waarschijnlijk niet bij één bezoek houdt tijdens je vakantie. En ook die andere Ardense parel, La Roche-en-Ardenne, is gemakkelijk bereikbaar vanuit je vakantiewoning. Andere aanraders zijn Luik en het kuuroord Spa. Laat onze suggesties je echter niet tegenhouden om zelf op verkenning te gaan in de Ardennen!

Jouw gedroomde vakantiehuis in Stoumont huren

Bekijk ons aanbod aan vakantiehuizen in Stoumont en kies je favoriete accommodatie! Onze vakantiewoningen liggen pal in het magische natuurschoon van de Ardennen, waardoor je er kan genieten van schitterende panorama's. De omliggende bossen creëren een ongerept en sereen natuurlandschap waar elke vakantieganger van droomt. Met een fantastische dag fietsen of wandelen achter de kiezen kom je helemaal tot rust in je vakantiehuis in Stoumont, dat echt aanvoelt als een tweede thuis dicht bij huis. De zonnige zomerdagen breng je door op het terras met als achtergrondmuziek het gefluit van vogels. Een vakantie in eigen land was nog nooit zo mooi en ontspannend. Maak jouw Ardense vakantiedroom waar met een vakantiehuis in Stoumont van NOVASOL!