Vakantiehuis in Sankt Vith

Hunker je naar een vakantie dicht bij huis? Dan is een vakantiehuis in Sankt Vith iets voor jou! Je vindt deze stad terug in de Belgische Eifel, een streek in het oosten van ons land. Wat hier vooral opvalt, is de grote hoeveelheid aan groen met heel wat mogelijkheden om volop te gaan wandelen en te fietsen. Het vakantieaanbod in Oost-België wordt afgekruid met interessante bezienswaardigheden en heerlijke producten van lokale makelij. Redenen te over dus om een vakantiehuis in Sankt Vith te huren.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Bezienswaardigheden rond je vakantiewoning in Sankt Vith

Sankt Vith (provincie Luik) werd zwaar toegetakeld in de Tweede Wereldoorlog. De Büchelturm, de enige overgebleven toren van de stadsmuur, had ook te lijden onder de bombardementen. In 1961 werd hij onder handen genomen en in zijn oude glorie hersteld. Bezoek de toren en dompel je vanuit je vakantiehuis in Sankt Vith onder in de plaatselijke geschiedenis.

Voor nog meer geschiedenis ga je naar het lokale historische museum Zwischen Venn und Schneifel, gehuisvest in het vroegere spoorgebouw. Bewonder er Keltische en Romeinse voorwerpen, en reis daarna door naar de middeleeuwen en de nieuwe tijd. Ook het politieke verleden van de regio komt aan bod.

Een leuke uitstap voor het hele gezin is een bezoek aan de leisteengroeve Schieferstollen, in deelgemeente Recht. Je ontdekt er alles over de leisteen die er vroeger gewonnen werd en komt er terecht in een fascinerende ondergrondse wereld. Een rondleiding duurt negentig minuten en kan op aanvraag onder begeleiding van een gids gebeuren. Je kinderen zullen 's avonds in je vakantiehuis in Sankt Vith niet over uitgepraat raken over deze unieke plek.

Activiteiten in de natuur van Oost-België

Wie een vakantie in de Belgische natuur wil beleven, heeft het getroffen met een van onze vakantiehuizen in Luik. In de buurt van Sankt Vith is het heerlijk wandelen door een heuvelachtig groen landschap met pittoreske dorpjes en bossen. In de streek zijn verschillende aantrekkelijke wandelroutes uitgezet. Zo is er de Planetenweg, waar jong en oud kennismaken met ons zonnestelsel en de planeten.

Ook voor fietsers biedt de omgeving van onze vakantiehuizen in Sankt Vith talloze mogelijkheden. Wie zijn mountainbike meegenomen heeft, kan terecht in het MTB-park St. Vith. Dit is de ideale plek om aan je techniek te werken. Verken de zowat vijf kilometer aan singletrails die je door het beboste gebied Volmersberg loodsen, en voel de adrenaline stromen. In de buurt kan je ook inpikken op het RAVeL-fietsnetwerk. Dat zijn rustige groene wegen die voorbehouden zijn aan fietsers, wandelaars, ruiters … Zo kan je samen met je kinderen de natuurpracht van de Oostkantons en de Belgische Ardennen op een veilige manier ontdekken.

Een vakantiewoning in Sankt Vith gehuurd in de winter? Dan zal je misschien wel het geluk hebben dat de omringende landschappen sneeuwwit kleuren. Als dat het geval is, dan kan je langlaufen in de omgeving, en meer bepaald aan de Rodter Skihut. Deze hut doet ook dienst als biermuseum, waardoor je zeker niet met een droge keel zal terugkeren naar je vakantiehuis.

Leuke uitstappen vanuit Sankt Vith

De uitstekende ligging van onze vakantiehuizen in Sankt Vith maakt het mogelijk om tal van mooie plekken te bezoeken, zowel in eigen land als in buurlanden Duitsland en Luxemburg. Maak een uitstap naar het lieflijke dorpje Ouren of steek de grens over richting de Duitse stad Prüm. Daar vind je met de Sint-Salvatorbasiliek een echte parel van een monument. In Luxemburg is Clervaux - met een magisch kasteel - een echte aanrader. Verder kan je vanuit je vakantiehuis in België ook een uitje plannen naar het pretpark Plopsa Coo, de meren van Bütgenbach en Robertville, of het natuurpark de Hoge Venen.

Huur een vakantiehuis in Sankt Vith

Kies voor een zalige vakantie in eigen land en huur een vakantiehuis in Sankt Vith. Dit stadje is de perfecte uitvalsbasis om Oost-België te leren kennen. Trek eropuit in de uitnodigende bossen in de omgeving en beleef een onvergetelijke wandel- of fietsvakantie. De Belgische natuur zal wonderen doen voor reizigers die de stress en de sleur van alledag even achter zich willen laten. Met een vakantiehuis in Sankt Vith beschik je over alle troeven voor een aangename vakantie in eigen land. Je hebt de nodige comfortabele voorzieningen bij de hand en brengt je vakantie door in alle privacy. Jij bepaalt bovendien hoe je planning eruitziet en waar, wanneer en hoe je een uitstap maakt. Blijf je liever thuis? Ontspan dan op het gezellige terras met uitzicht op de groene natuur van Sankt Vith en omstreken. Of relax tijdens de koudere maanden in de knusse woonkamer van je accommodatie. Twijfel niet langer en boek jouw ideale vakantiehuis in Sankt Vith.