Vakantiehuizen in Luik

De provincie Luik kent een rijke geschiedenis, waar bijvoorbeeld de militaire forten en prehistorische grondgebieden enkele waardevolle overblijfselen zijn. Tevens is het landschap in deze provincie zeer divers. Dit is goed te merken tijdens een bezoek aan bijvoorbeeld het Land van Herve of de bergen in het zuiden. Ook zijn de watervallen van Coo en het stuwmeer van Bütgenbach een bezoek waard.

Odmor i smještaj u Liegeu, Belgija

Populaire vakantiehuizen - Luik

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Luik

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Luik

Loading...

Hoofdstad

De hoofdstad van Luik bezit dezelfde naam als de provincie zelf en is vanuit je vakantiehuis in België gemakkelijk bereikbaar. Luik is een gezellige winkelstad met prachtige bezienswaardigheden. Geniet op een terras op de Place de la Cathedrale of de Place du Marché. Wandel over de grote Place Saint-Lambert en bewonder het indrukwekkende Paleis van de Prinsbisschoppen. Tevens is het hypermoderne treinstation Luik-Guillemins een belangrijk monument van de stad geworden.

Attractiepark

In de provincie Luik dient je vanuit je vakantiehuis in Luik zeker een bezoek te brengen aan het bekende attractiepark Plopsa Coo, gelegen bij de watervallen van Coo in de plaats Stavelot. Dit attractiepark beschikt over snelle achtbanen en spetterende waterattracties. In Chaudfontaine is het park Source-O-Rama gelegen. In dit park kom je middels zeer unieke virtuele attracties meer te weten de kringloop van bronwater, dat in Chaudfontaine wordt gewonnen. In de plaats Huy is recreatiepark Mont-Mosan gelegen, waar kleine attracties en een kleine dierentuin te vinden zijn.

Regio

Wanneer je in een vakantiehuis in Luik verblijft, dien je beslist de sfeervolle stad Huy te bezoeken. Hier is een zeer gezellig marktplein gelegen. Breng ook een bezoek aan het kleine stadje Limburg, gelegen aan de rivier de Vesder. Dit stadje bezit een prachtige historische stadskern. In het noorden van de provincie Luik is het drielandenpunt van Gemmenich gelegen. Neem de lift naar de top van de 50 m hoge Boudewijntoren en geniet van het uitzicht op Nederland, België en Duitsland.