Vakantiehuis in Henegouwen

Henegouwen is een veelzijdige regio waar je de leukste vakantie in België beleeft! Met een vakantiehuis in Henegouwen geniet je van zowel natuur als cultuur. Bezoek de hoofdstad Bergen/Mons en wandel over het plein. Het prachtige stadhuis valt hier als eerste op! Let vooral even op de architectuur van de stad. Je kijkt echt je ogen uit. Bezoek hierna het Belfort, de Sint Waltudekerk of het kasteel Beloeil.

Henegouwen in België

Bossen en meren: natuurliefhebbers halen hun hart op!

Henegouwen staat vrij bekend om zijn mooie oude steden zoals Bergen en Doornik. Echter zijn dit niet de allermooiste plekjes van de regio. Wist je dat het de meest groene provincie van België is?  De wandel- en fietsmogelijkheden in de regio zijn eindeloos. Vanaf je vakantiehuis in Henegouwen vind je hier genoeg bossen, natuurparken, tuinen en meren. Veel rivieren kronkelen door het landschap heen. In het zuiden vind je er fraaie meren, zoals in het beschermd natuurgebied Les Lacs d'eau d'heure. Deze oever daar heeft een totale lengte van 50 kilometer. Je kunt er kanoën, kajakken en klimmen, mocht je zin hebben in een actieve vakantie.

Tussen de levensgenieters met een vakantiehuis in Henegouwen

De inwoners van Henegouwen zijn echte levensgenieters. Er gaat geen dag voorbij zonder lekker eten of een bezoek aan een restaurant. In de steden Bergen, Doornik en Charleroi vind je dan ook een overvloed aan eettentjes. Een verblijf in België gaat niet zonder een speciaalbiertje of een traditioneel Vlaams gerecht.