Vakantiehuis in Brussel

Hoofdstad van België en van de Europese Unie, hoofdkwartier van de NAVO en woonplaats van de Belgische koning Albert II zijn synoniem voor Brussel. Een levendige stad met ongeveer 1 miljoen inwoners waar op het midden van de Grote Markt de taalgrens lijkt te lopen. De stad was in de Middeleeuwen al hoofdstad van Brabant (provincie in Nederland) en bleek een belangrijk bolwerk voor de Belgische revolutie. In Brussel is veel terug te zien van de barokstijl op de Grote markt, toen na totaal verval, de stad een groots stedenbouwkundig project werd. Beleef de vakantie van je dromen met een vakantiehuis in België.

Het was de verblijfplaats voor beroemde bannelingen als Victor Hugo en Karl Marx en onderging een grootschalige renovatie met indrukwekkende architectuur, brede lanen, paleizen en parken. Rond 1900 ontstond in Brussel de Art Nouveau-stroming en is de vorige eeuw uitgegroeid tot een internationale stad met musea, kerken, het Atomium en gezellige pleintjes waar niet te ontkomen is aan de Bourgondische sfeer.

Het is een vrolijke, bruisende stad die gered is volgens de legende, door een kleine jongeman die een beginnend vuurtje bluste door erover te plassen; nu is hij wereldberoemd als Manneken Pis. Tip! Laat je verrassen door de veelzijdige keuze aan overheerlijke bonbons. Op onze website vindt u vele verschillende vakantiehuizen, vakantiewoningen en vakantie appartementen in België, zodat je altijd een droomhuis vindt dat bij je past.

Apartment Brüssel - Belgien