Vakantiehuis Ardennen - voor onvergetelijke feestdagen

Maak kennis met de tradities, folklore en prachtige natuur van Wallonië. In het Zuiden van deze regio vind je de Ardennen, een kleurrijke regio vol bossen. De Belgische en Franse Ardennen hebben een groot aanbod om uw vakantie tot een succes te maken: Prachtige bossen, rivieren en een geweldige variatie aan flora en fauna. Rust en veel sportmogelijkheden, ruimte en comfort, cultuur, gezelligheid en genieten van heerlijk eten en drinken.

Vakantiehuis Ardennen

Populaire vakantiehuizen - Ardennen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Ardennen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Ardennen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Ardennen

Loading...

Wat te doen in rond je vakantiehuis in de Ardennen?

Je kunt hier kennis maken met een boeiend verleden door het bezoeken van de vele interessante musea, oude stadjes (Durbuy) en indrukwekkende kastelen en kerken.Wil je kennismaken met de prehistorie, dan adviseren wij je een bezoek te brengen aan de Prehistosite in Ramioul, waar je demonstraties bij kunt wonen in vuursteen slijpen, vuur en gereedschap maken. Je kunt dit combineren met een bezoek aan de grot van Ramioul. Uiteraard zijn er in dit gebied nog veel meer watervallen en grotten te bezoeken. Als je toch al ondergronds gaat, is een bezoek aan de mijnen van Blegny interessant; ook leuk voor kinderen.

Wil je een blik in de ruimte werpen, bezoek dan het Euro Space Center in Transinne, waar u ook van de Space Show kunt genieten.Een aanrader is Han-sur-Lesse, waar een trammetje je 3 km door de wereldberoemde en sprookjesachtige grotten voert, terwijl bovengronds eveneens een trammetje door een, qua natuur, prachtig wildpark met wolven, oerossen, beren en meer rijdt.

Daarnaast is de regio bekend om zijn stripcultuur en het rijkelijke culturele erfgoed in de vele steden en historische plaatsen met bijzondere stadsarchitectuur. Beklim de citadel van Namen (Namur) of geniet van een Orval-bierthe in de abdij bij de monniken. Het prinsbisschoppelijk paleis in Luik en het kasteel van Lavaux-Ste-Anne zijn ook zeer aan te raden.

Ideale gezinsvakantie in de Ardennen

Verdere aanraders voor families met kinderen: in Houffalize ontdekkingspark Houtopia en zwembad Aqua l'O, Plopsaland Coo, in Dochamps het park Chlorophylle en in Remouchamps het safaripark Monde Sauvage. 

Tal van activiteiten in 'Vakantiehuis Ardennen'

Maar bovenal is de Ardennen natuurlijk bekend om de bosrijke gebieden waar je heerlijk kunt wandelen, hiken, mountainbiken en survivelen. De Ardennen vormt door de combinatie van natuur en cultuur een fijne regio om met het hele gezin heen te gaan voor een vakantie in België. Voor de sportieve vakantieganger zijn er mogelijkheden te over: wandelen, wielrennen, mountainbiking, kajakken, vissen, paardrijden, golfen en klimmen.