vakantiehuizen op IJsland
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
Uitgebreid zoeken in het aanbod

Beste Reisorganisatie 2017
Beste Prijs Garantie
Géén boekingskosten
Specialist sinds 1968
47.000 accommodaties
Aangesloten bij ANVR, SGR

Onze medewerkers staan u graag te woord.

» Telefoon: 03 322 04 04
» E-mail: novasol@novasol.be
» Chat: Start Live Chat

Volg ons op verschillende Social Media of ontvang onze nieuwsbrief:

   FACEBOOK      TWITTER
  YOUTUBE        NIEUWSBRIEF

Vakantiehuis IJsland

Bekijk direct alle vakantiehuizen in IJsland.

IJsland staat bekend om haar actieve vulkanen, maar het land heeft veel meer te bieden dan dat. De beste manier om dit land te ontdekken is met een vakantiehuisje op IJsland als uitganspunt. De vakantiehuizen van NOVASOL staan verspreid over heel IJsland, waardoor u de mogelijkheid heeft ieder hoek te verkennen. Bewonder tijdens uw vakantie bijvoorbeeld de grootste gletsjer van Europa, geniet van de frisse IJslandse lucht, wordt verliefd op de IJslandse paarden en maak kennis met de gastvrije inwoners.


vakantiehuis IJsland

IJsland biedt:

  • Spectaculaire landschappen
  • Watervallen & geisers
  • Reykjavik; moderne hoofdstad
  • Warmwaterbronnen
  • Goede paardrijmogelijkheden
  • Gastvrije bevolkingHet vriendelijke IJsland

In IJsland bevindt u zich dicht bij de natuur. De vakantiehuizen van NOVASOL bieden in IJsland zelfs zicht op de schitterende warme fjorden waar u heerlijk kunt zwemmen.

De vakantiehuizen op IJsland bevinden zich op een eiland dat maar liefst 2,5 keer de oppervlakte van Nederland heeft, en ligt gemiddeld op zo’n 500m boven de zeespiegel. De hoogste bergtop op het eiland is Hvannadahlshnukur met 2119 meter hoogte en meer dan 11 procent van het eiland is bedekt met gletsjers, waaronder Vatnajokull, Europa's grootste gletsjer.

 

IJsland wordt ook wel het eiland van “vuur en ijs” genoemd en ligt dicht tegen de poolcirkel in het noorden van de Atlantische Oceaan. Het eiland is ontstaan uit lava afkomstig van de midocianische rug van een vulkaan. Vulkanen komt u overal tegen wanneer u een vakantie in een vakantiewoning op IJsland geniet. Maar het eiland biedt meer, als lavastenen, geisers, natuurlijke waterbronnen, watervallen en gletsjers dat het ruige landschap van IJsland tekent.

 

Fjorden en baaien bepalen het gezicht van de kust van IJsland en het eiland kent bijna geen bossen of permanente begroeiing. De belangrijkste toeristische trekpleister van IJsland is dan ook de rust, ruimte, natuur en het vulkanische landschap. Kies voor een vakantie dichtbij de natuur en voor het hele gezin dan ook uit één van de vakantiehuizen in IJsland van NOVASOL.Evenementen

Wanneer u dan ook naar IJsland komt, er is altijd wel iets leuks te beleven. Soms is het een bekend evenement, in de typische IJslandse sfeer, en soms is het een charmant plaatselijk gebruik dat op uw verbeelding zal werken. En natuurlijk zijn in Ijsland regelmatig terugkerende culturele gebeurtenissen en festiviteiten, zowel overdekt als in de buitenlucht, die u gedurende uw vakantieverblijf in een vakantiehuisje in IJsland bezig kunnen houden en vermaken.


vakantiewoningen IJsland

Weer en klimaat

IJsland heeft een mild en koel zeeklimaat, dat ze te danken hebben aan de golfstroom. Dit houdt in dat de zomers verkoelend zijn en men milde winters heeft. Het weer is op IJsland moeilijk te voorspellen en u doet er het beste aan op onverwacht weer voorbereid te zijn tijdens uw verblijf in één van onze vakantiewoningen op IJsland. Breng voor uw reis op IJsland in ieder geval lichtgewicht wollen kleding mee, een trui of vest, een waterdichte jas en stevige wandelschoenen.

In welke windstreek van het eiland u zich bevindt, het vakantiehuisje biedt een ideaal uitgangspunt voor uw vakantie.Vakantiehuis Noord-IJsland

Het noorden herbergt een fascinerend spectrum aan bezienswaardigheden, van wit en glad tot ongelooflijk fraai en bizar. De meeste plaatsen liggen in beschutte baaien en zijn ’s zomers spectaculair, wanneer de Middernachtszon aan de noordelijke hemel staat. Hier liggen goede wintersportoorden, zijn veel wilde dieren te observeren en vindt u een prachtige natuur die de fantasie prikkelt.


Vakantiehuis West-IJsland

Het westen van IJsland wordt gedomineerd door lavavelden, geothermische activiteiten en veel historie. Hier zijn bossen en uitstekende visstekken te vinden en van Langjökull heeft men een wonderschoon uitzicht over een indrukwekkend landschap.


Vakantiehuis Oost-IJsland

De kust en "fjälls" zijn zeer gekloofd, landinwaarts wisselen de glooiende vlaktes in Hérað en het ruige gletsjerachtige hoogland elkaar af.


Vakantiehuis Zuid-IJsland

Het zuiden van IJsland wordt gedomineerd door gekloofde en met mos bedekte lavavelden. In het zuiden en zuidwesten gaan natuur en cultuur hand in hand. Het kost minder dan een uur om zich in twee totaal tegengestelde werelden te bewegen. Zelfs meerdere weken zijn niet voldoende om alles te kunnen ontdekken.


Schakelt u eens een tandje terug en kom volledig tot rust op IJsland in een vakantiehuis van NOVASOL.


Facebook Twitter Youtube Nieuwsbrief