Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Wintersport in Zweden

Zweden in de winter, een wit sprookje

Blauwe hemel, stralende zon, krakende sneeuw, vriestemperaturen: zo waren ooit de winters bij ons. Zo zijn ze in Zweden vandaag de dag nog.

In de bergstreken van Zweden kunnen langlaufers terecht op kilometers gespoorde loipen, die door oneindige landschappen voeren. Als wintersporter beoefent u hier veilig en zonder praktische zorgen uw hobby. Bij het uittekenen van de pisten, werd rekening gehouden met uw wensen. Daarom zijn er steile pisten voor waaghalzen, eenvoudige afdalingen voor de kleinsten, parken voor snowboarders, pisten voor slalommers en voor carvers of liefhebbers van de telemarkstijl.

Winter in Zweden ligt niet altijd vele honderden kilometers ver van uw bed. Het land is dichterbij dan de meeste Nederlanders en Belgen denken. Alpine skiën kan al in het gebied Hallandsås in de zuidelijke provincie Halland. Hier ligt Kungsbygget, dat vanwege de vele Deense toeristen ook de koosnaam „skiterrein van Denemarken“ meekrijgt. In Småland ligt het winterparadijs Isaberg met 8 afdalingen. Ook Branäs, Sälen, Idre en Åre zijn favoriete skige-bieden met een bijna onbeperkte keuze aan zwarte, rode en groene pisten, gespoorde loipen en prettige après-skiprogramma’s.

Wintervakantie is natuurlijk niet alleen skiën. Zoek het avontuur op en trek op scootersafari, maak een rit met de hondenslee, of ga ijsvissen of ijsklimmen.

Wanneer dient u het best de Zweedse bergen op te zoeken?

Rond nieuwjaar zijn de dagen kort – voor veel liefhebbers is dat de beste reistijd. U voelt dan de macht van de natuur en de kracht van de elementen het meest. U beleeft de bergen in het licht van de winter.

Anderen gaan liever later met vakantie om van de lengende dagen en zachtere temperaturen te pro.teren. Wat is er mooier dan een wandeling door de sneeuw met een goed gevulde rugzak vol lekkers. Maar misschien smaakt de baars die u tijdens het ijsvissen vangt nog het beste? Vast wel.